Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφυλακιστούν οι οκτώ κατηγορούμενοι στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς προχωρά στην ανάκληση των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων μετά το έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι.

Οι δικαστικές εξελίξεις ανακοινώθηκαν στους συνηγόρους υπεράσπισης με τον Αλέξη Κούγια να δηλώνει πως η ανακρίτρια ήταν εκείνη που με αίτημα της προκάλεσε την αντίδραση της ΑΑΔΕ που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις.

«Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιούργησαν τη φαρσοκωμωδία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα» δήλωσε ο συνήγορος Δημήτρης Κακόγιαννος  ενώ ο δικηγόρος Επαμεινώνδας Παπαδέας υπογράμμισε ότι «Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, η μητέρα δύο ανηλίκων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».

«Μετεβλήθη το αστυνομικό τμήμα ασφαλείας σε αστυνομικό τμήμα ανασφαλείας. Οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στην ταλαιπωρία με σοβαρές διώξεις χωρίς να έχουν οποιοδήποτε νομικό έρεισμα όπως βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΙΚ. Κλείνουμε την εξής φράση:  Ο μη γένοιτο επανάληψη αυτής της διωκτικής αυθαιρεσίας και αξίζει να τονίσουμε και την ευαισθησία των δικαστικών αρχών οι οποίες μέχρι σήμερα έκαναν άλματα στο κενό» υπογράμμισαν σε δηλώσεις του οι συνήγοροι Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.