Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και σε ερώτηση για το εάν πιστεύει πως υπάρχουν δικαστές που ασκούν πολιτική, υπερβαίνοντας τον θεσμικό τους ρόλο, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι «δεν ξέρω αν (οι δικαστές) το κάνουν γιατί έχουν πολιτική, ή άλλη, σκοπιμότητα, δεν κάνω δίκη προθέσεων».

Με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στη συνέχεια να σημειώνει: «Υπάρχουν αποφάσεις που δεν συνιστούν μία δικαστική κρίση διαφόρων υποθέσεων, αλλά ότι ξαφνικά από το πουθενά βγαίνουν αποφάσεις, που ανατρέπουν συγκεκριμένα πράγματα και δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία, είναι γεγονός».

Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε μιλώντας στον Real FM: «Δεν ισχύει το ίδιο -να δώσουμε χίλια νομικά δίκια για τη νομική επιστήμη, έχει τους δικούς της κανόνες προφανώς- για τους συμβασιούχους; Θέλετε να δούμε τη χρονική στιγμή που βγήκε η απόφαση, θέλετε να δούμε γιατί τόσα χρόνια, που υπήρχε αυτό το πρόβλημα, δεν βγήκε απόφαση;».

Απαντώντας στο ερώτημα αν αποδίδει σκοπιμότητες στη δικαστική απόφαση για τους συμβασιούχους, σημείωσε: «Δεν μπαίνεις στον πειρασμό να οδηγηθείς σε τέτοια συμπεράσματα; Εγώ δεν κάνω οριζόντιες κριτικές ποτέ για κανένα, ότι όλη η Δικαιοσύνη είναι το ίδιο. Αλλά, μη μου πείτε ότι δεν μπαίνετε στον πειρασμό για κάποιες δικαστικές αποφάσεις να σκεφτείτε αν αυτοί οι δικαστές λειτουργούν σαν δικαστές ή έχουν άλλες σκοπιμότητες στο πίσω μέρος του μυαλού τους».