Χάος επικράτησε χθες το μεσημέρι στο Μαρούσι, με συμπλοκές αστυνομικών και αντιεξουσιαστών, δακρυγόνα, κρότου λάμψης και κυνηγητό στους δρόμους γύρω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί με συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θησέως, στην επανακατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου.

Το κτίριο είχε εκκενωθεί με αστυνομική επιχείρηση την περασμένη Τρίτη.

Σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχε αναρτηθεί κάλεσμα για συγκέντρωση στο στο Μαρούσι, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τα πνεύματα άναψαν και οι συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών κι αντιεξουσιαστών μεταφέρθηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Την ώρα που γίνονταν ζημιές σε καταστήματα της περιοχής, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει ασφυκτική.

Χημικά και κρότου λάμψης στην οδό Διονύσου στο Μαρουσι και στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.

Posted by newsbeast on Sunday, December 22, 2019

Ακολούθησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους ενώ οι αντιεξουσιαστές, αφού προκάλεσαν ζημιές στα ακυρωτικά μηχανήματα του σταθμού του ΗΣΑΠ, επιβιβάστηκαν σε τρένο κι εξαφανίστηκαν.

Σε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται ένας άνδρας με καλυμμένο πρόσωπο να κυνηγάει έναν άλλον άνδρα- σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικό με πολιτικά- για να τον χτυπήσει. Την τελευταία στιγμή παρενέβησαν άνδρες της ΟΠΚΕ, οι οποίοι επιχείρησαν να τον συλλάβουν.

Δείτε το βίντεο στο 13:15