Η αστυνομία προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε πολίτες στην περιοχή της Αττικής με εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων. Τα μέλη της κατηγορούνται ακόμη και για πλαστογραφίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας για την εξάρθρωση της οργάνωσης, η σπείρα διέπραξε εννέα απάτες με οικονομικό όφελος 208.000 ευρώ, ενώ έκανε 11 απόπειρες απάτης με προσδοκώμενο όφελος 5,82 εκατ. ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, διακίνησε πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές με οικονομικό όφελος μεγαλύτερο των 400.000 ευρώ.

Δείτε εδώ τα στοιχεία τους και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και οι φωτογραφίες επτά (7) ημεδαπών, κατηγορουμένων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες για εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων ενώ ακόμη διακινούσε ακάλυπτες και πλαστές επιταγές. Η σπείρα εξαρθρώθηκε στις 23-11-2018 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. (σχετική η από 26-11-2018 Παρουσίαση) .

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695532 και 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών καθώς και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».