Στόχος δύο Αλβανών έγιναν σπίτια σε χωριά της ακριτικής περιοχής των Φιλιατών. Οι δύο νεαροί κακοποιοί, 28 και 24 ετών, συνελήφθησαν μέσα σε σπίτι στον συνοικισμό Άγιος Δονάτος Παλαιοχωρίου, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο και ο ιδιοκτήτης του ζει στην Γερμανία.

Οι δράστες παραβίασαν κάποιο παράθυρο, κατάφεραν να μπουν στην κλειστή κατοικία, η οποία στην συνέχεια έγινε ορμητήριο για την παράνομη δράση τους την νύχτα.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα στο διήμερο 3 και 4 Φλεβάρη, διέρρηξαν επτά σπίτια και ένα καφενείο 2 φορές για να προμηθευτούν τρόφιμα. Τα σπίτια που διέρρηξαν ανήκουν σε οικογένειες οι οποίες ζουν στην Γερμανία ή στην Αθήνα και έρχονται στο χωριό για διακοπές το καλοκαίρι.

Η αστυνομία έφτασε στην σύλληψη τους γιατί οι κακοποιοί έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες χθες το μεσημέρι, όταν βγήκαν για αναζήτηση νερού, καθώς δεν κατάφεραν να ανοίξουν το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού που είχαν ως ορμητήριο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν κλέψει, αρχικά, ένα μοτοποδήλατο από το χωριό Καστρί για την μετακίνηση τους, ενώ στο κρησφύγετο βρέθηκαν εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για τις διαρρήξεις, διάφορα κλοπιμαία, κατεψυγμένα τρόφιμα και μπίρες. Προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.