Νέοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις (ναυτιλιακές, τουριστικές και εστίασης), σε περιοχές της Αττικής, της Λάρισας και του Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν, από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου, από την οικονομική αστυνομία.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν εννέα παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας και, ειδικότερα, στο νομό Αττικής:

– Σε γραφείο Γενικού Τουρισμού διαπιστώθηκε η μη έκδοση 52 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
– Σε ναυτιλιακή εταιρεία βρέθηκαν ανασφάλιστοι τρεις εργαζόμενοι, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς:

– Σε μοτέλ-εστιατόριο διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:

– Σε εστιατόριο-ταβέρνα διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
– Σε επιχείρηση αναψυχής-μαζικής εστίασης διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και επιπλέον βρέθηκε ένας εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
– Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
– Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
– Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα στερούνταν άδειας λειτουργίας και ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
– Σε αναψυκτήριο-οβελιστήριο διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΣΕΠΕ, ΙΚΑ), για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.