Την πόρτα του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα, Τετάρτη (30/8) ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. από την Κρήτη ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα κατηγορούμενος για απόπειρα εκβιασμού και χρηματισμού.

Ο συγκεκριμένος άνδρας – διοικητής σε υπηρεσία της Αστυνομίας, συνελήφθη από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, ενώ η δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι βαρύτατη και αφορά κακουργηματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα αυτές της παράβασης καθήκοντος και του χρηματισμού.

Σε βάρος του όπως μεταδίδει η ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαδόπουλος υπάρχουν τουλάχιστον τρεις καταγγελίες από πολίτες, εκ’ των οποίων οι δύο αναφέρουν ότι εμφανίσθηκε σε πλειοδοτικούς διαγωνισμούς της δημοτικής αρχής προκειμένου ο ίδιος να εκδηλώσει ενδιαφέρον για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία ενοικίαζαν και απαιτούσε από τους πολίτες να του δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να μην συμμετέχει ο ίδιος στον διαγωνισμό και να τον κατοχυρώσουν οι πολίτες. Χαρακτηριστική είναι μία περίπτωση γυναίκας από την οποία απαίτησε 30.000 ευρώ ώστε να μην ενδιαφερθεί για ένα κυλικείο. Χάρη στις δράσεις της συγκεκριμένης γυναίκας ο άνδρας αυτός συνελήφθη καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 7.900 ευρώ.

Υπάρχει ακόμη μία καταγγελία από έναν πολίτη, από έναν δικηγόρο, ο οποίος φέρεται να του έδωσε το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να τον προστατεύσει από τις επιπλοκές που είχε από μία εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση παρέχοντάς του επί της ουσίας προστασία. Μάλιστα ο άνδρας φέρεται να πούλησε ακόμη το αυτοκίνητο και το σπίτι του ώστε να δώσει τα χρήματα στον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Μαζί του έχει συλληφθεί και ο 29χρονος γιος του, ο οποίος υπηρετεί ως ειδικός φρουρός στην περιοχή της Αττικής. Και οι δύο σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή, ενώ παράλληλα σε βάρος τους εκτός από την ΕΔΕ έχει τεθεί και το μέτρο της διοικητικής διαθεσιμότητας.