Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αξιωματικός, που συνελήφθη την Κυριακή (27/8) στη Κρήτη κατηγορούμενος για εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και ο ειδικός φρουρός, που συνελήφθη για συνέργεια σε εκβίαση. Παράλληλα σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Λίγες ώρες πριν από την απολογία του αστυνομικού που κατηγορείται για εκβιασμό, ο ίδιος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Νωρίς το απόγευμα σήμερα, Τρίτη, ο 53χρονος αξιωματικός επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, άμεσα υπήρξε κινητοποίηση και στις 16:20 ολοκληρώθηκε η διακομιδή του από τα κρατητήρια στο νοσηλευτικό ίδρυμα, συνοδεία αστυνομικών. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ υπεβλήθη σε ακτινογραφία θώρακος, ενώ παραπέμφθηκε για ακτινογραφία και βιοχημικές εξετάσεις και θα κριθεί εάν χρειαστεί εισαγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι η απολογία του ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης. Να σημειωθεί επίσης πως τη Δευτέρα, ο Εισαγγελέας άσκησε στον Χανιώτη αστυνομικό τις κατηγορίες της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και της δωροδοκίας.