Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι η αστυνομία το πρώτο εξάμηνο του 2023 δέχτηκε συνολικά 6.000 καταγγελίες που αφορούσαν υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε πως «καμία γυναίκα δεν πρέπει να υπομένει στα χέρια του κακοποιητή της, ούτε να φοβάται να καταγγείλει την ενδοοικογενειακή βία».

Όπως ανέφερε, όταν μια γυναίκα καταγγέλει την ενδοοικογενειακή βία που υφίσταται «Ενημερώνεται για το πολύ οργανωμένο δίκτυο δομών στήριξης κακοποιημένων γυναικών που υπάγεται στο νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ειδικότερα στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου παρέχεται στέγαση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη».

Επίσης, η Σοφία Βαγενά, αστυνομικός ΕΛ.ΑΣ, πρόεδρος Δικαιωμάτων και Ισότητας αστυνομικού προσωπικού ΠΟΑΣΥ, επισήμανε πέραν των 6.000 καταγγελιών που έγιναν σε ένα εξάμηνο για ενδοοικογενειακή βία «υπάρχει ένας σκοτεινός αριθμός κακοποίησης γυναικών που δεν φτάνει ποτέ στις αρχές»

Τα 18 γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας εκτίμησε πως με τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας δεν επαρκούν γι΄αυτό και θα ζητήσουν ως Ομοσπονδία συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

«Οι γυναίκες που κακοποιούνται δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτός που θα κόψει το νήμα της ζωής τους είναι αυτός που έχει το κλειδί του σπιτιού τους» κατέληξε.