Δικαστικός συναγερμός για το θέμα της τρομοκρατίας έχει σημάνει στις αρχές της Ιταλίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι ιταλικές αρχές έχουν υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελλάδα ζητώντας συγκεκριμένες πληροφορίες για τη δράση υπόπτων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν βάση τα «σενάρια» περί ενδεχόμενης διασύνδεσης οργανώσεων που έχουν αναπτύξει αξιόποινη δράση στην Ιταλία και την Ελλάδα.

Αφορμή αποτέλεσε η έκρηξη ενός δέματος τον περασμένο Απρίλιο σε Ιταλικό αεροδρόμιο, λίγες μέρες μετά τη συμπλοκή της Δάφνης που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 35χρονος βιολόγος Λάμπρος Φούντας. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η οργάνωση Ανεπίσημη Αναρχική Ομοσπονδία -Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας.

Πριν από λίγες μέρες ο εφέτης-ειδικός ανακριτής κ. Κώστας Μπανλτάς, ο οποίος ασχολείται μαζί το συνάδελφό του κ. Δημ. Μόκκα με τη δικαστική διερεύνηση υποθέσεων τρομοκρατίας, συναντήθηκε στη Χάγη με Ιταλό ανακριτή, ο οποίος ερευνά παρόμοιες υποθέσεις.

Οι ανακριτές και των δύο χωρών βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία που μπορεί να είναι χρήσιμα για τη διερεύνηση υποθέσεων τρομοκρατίας.