Ένας 45χρονος ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για τον εμπρησμό ΙΧ αυτοκινήτου γυναίκας αξιωματικού του ΛΣ, αλλά και τη ρίψη χειροβομβίδας σε πολυκατοικία όπου διαμένει η ίδια, στην περιοχή της Γλυφάδα.

Ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν από την αρχή ο βασικός ύποπτος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα που εντοπίστηκε η χειροβομβίδα είχε προσαχθεί και εξεταστεί από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι βρίσκεται σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες χθες Δευτέρα (8/5) στην οδό Βασιλέως Γεωργίου στη Γλυφάδα, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά όπλα, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό.

Ο συλληφθείς είχε «χρεώσει» στη συνάδελφό του αξιωματικό, την πειθαρχική έρευνα που έγινε σε βάρος του και οδήγησε στην «έξοδό» του από το Σώμα. Ο 45χρονος προκάλεσε εμπρησμό στο αυτοκίνητο της μία ημέρα μετά την απόφαση του Αρχηγείου του ΛΣ να τον βγάλει σε διαθεσιμότητα. Την ίδια ημέρα εκτόξευσε χειροβομβίδα στην πολυκατοικία που διαμένει η συγκεκριμένη γυναίκα στη Γλυφάδα, ωστόσο, η χειροβομβίδα δεν εξερράγη και εντοπίστηκε από διερχόμενο πολίτη αρκετό καιρό αργότερα.

Πιο αναλυτικά, η χειροβομβίδα είχε εντοπιστεί στις 3 Μαΐου 2023 και είχε σημάνει συναγερμός στην περιοχή της Γλυφάδας, με την ΕΛ.ΑΣ. να αποκλείει τον χώρο και το ΤΕΕΜ σε συνεργασία με τον Στρατό Ξηράς να απομακρύνει τη χειροβομβίδα.