Ένα στέλεχος του Λιμενικού Σώματος έχει μπει στο… μικροσκόπιο των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, αναφορικά με τη ρήψη χειροβομβίδας έξω από πολυκατοικία στην οδό Ερμού στη Γλυφάδα. Αυτό προκύπτει έπειτα από την κατάθεση που έδωσε η αξιωματικός του ΛΣ που διαμένει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, με τις Αρχές να αναζητούν και τυχόν υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιωματικός του Λιμενικού φέρεται να κατέθεσε ότι –σύμφωνα με την εκτίμησή της- πίσω από την επίθεση με χειροβομβίδα μπορεί να βρίσκεται λιμενικός που υπηρετούσε στην ίδια υπηρεσία με εκείνη. Σε βάρος του είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ μετά την ΕΔΕ το αρχηγείο του ΛΣ τον έθεσε σε διαθεσιμότητα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η αξιωματικός του Λιμενικού πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που στοχοποιήθηκε από τον συνάδελφό της. Και αυτό διότι η ίδια συνέβαλε, όπως υποστηρίζει, στην αποκάλυψη της αλήθειας σε σχέση με έκνομες υπηρεσιακές ενέργειες του ατόμου αυτού.

Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της ΕΔΕ –όπως είχε καταθέσει η ίδια προ λίγων μηνών-, το αυτοκίνητο της έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Η συνέχεια ήρθε σήμερα (Τετάρτη 3/5), όπως φέρεται να έχει καταθέσει στην Ασφάλεια, με τη ρήψη χειροβομβίδας στην πολυκατοικία όπου διαμένει στη Γλυφάδα.

Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα για να διαπιστώσουν εάν ο λιμενικός πράγματι βρίσκεται πίσω από τη σημερινή επίθεση στην πολυκατοικία όπου ζει η αξιωματικός του Σώματος. Σημειώνεται ότι έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. είχε γίνει και όταν το αυτοκίνητο της αξιωματικού δέχτηκε εμπρηστική επίθεση, ωστόσο, δεν είχαν προκύψει στοιχεία σε βάρος του και έτσι δεν είχε συλληφθεί.