Η Ιταλίδα φίλη της 23χρονης από το Βόλο που έγινε μουσουλμάνα και ξυλοκόπησε ο πατέρας της, μίλησε για την κοπέλα και είπε πως μόλις γνωρίστηκαν, εκείνη ξεκίνησε να τη ρωτάει διάφορα πράγματα για το Ισλάμ.

Η γυναίκα μίλησε στην εκπομπή «Live News» και είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο πως «γνωριστήκαμε στο πανεπιστήμιο στην Αγγλία κι έτσι γίναμε φίλες. Αρχίσαμε να μιλάμε μεταξύ μας και μετά άρχισε να με ρωτάει πράγματα για τη θρησκεία μου, γιατί της είπα ότι εγώ και η μαμά μου έχουμε ασπαστεί το Ισλάμ. Κι άρχισε να μου κάνει ερωτήσεις για το πώς εγώ και η μαμά μου ασπαστήκαμε το Ισλάμ».

«Μου είπε ότι ήδη διάβαζε το Κοράνι και ενδιαφερόταν να μάθει περισσότερα γιατί οι γυναίκες πρέπει να φορούν μαντήλα, σχετικά με κάποιους κανόνες όπως γιατί δεν επιτρέπεται να πίνουμε αλκοόλ, πράγματα σαν αυτά. Άρχισε να μελετά μόνη της πώς να προσεύχεται. Οπότε υποθέτω ότι άρχισε να διαβάζει πολύ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, μιλώντας για την προσωπική της ζωή, είπε πως «η μαμά μου άλλαξε πρώτη θρησκεία, ασπάστηκε το Ισλάμ. Ήμασταν καθολικοί αρχικά, επειδή οι Ιταλοί είναι καθολικοί προφανώς. Έτσι άρχισε να μελετά άλλες θρησκείες. Και άρχισε να μελετά πιο βαθιά και αποφάσισε να ασπαστεί τον Ισλαμισμό».

«Οι παππούδες μου για παράδειγμα είναι βαθιά χριστιανοί, την Κυριακή πηγαίνουν στην εκκλησία, διαβάζουν την Βίβλο κάθε βράδυ. Οι γιαγιάδες μου, οι παππούδες μου (αντιδρούσαν). Η μητέρα μου είχε πολλά θέματα μαζί τους γιατί προφανώς δεν αποδέχονταν ότι άλλαξε θρησκεία. Και βασικά δεν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό», είπε μεταξύ άλλων.