Καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι ένας άνδρας που κυκλοφορεί στην Αθήνα, αφήνει το σκυλί του -ράτσας πίτμπουλ– ελεύθερο και το βάζει να ξεκοιλιάζει γάτες, τις οποίες μαζεύει ο ίδιος και τις πετάει στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» που παρουσιάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος, επιθέσεις από το πίτμπουλ έγιναν στη περιοχή της Ανάληψης, στο Σκοπευτήριο, αλλά και πίσω από την πλατεία της Νέας Σμύρνης. Έχει γίνει ταυτοποίηση του δράστη, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κρατούσε τον σκύλο με σκοινί και όχι με το λουρί του.

Μάρτυρας είπε στην εκπομπή του Mega πως «αυτός χαίρεται με το να σκοτώνει ο σκύλος του γάτες, να τις κυνηγάει, να τις πιάνει και να τις σκοτώνει και τον εκπαιδεύει πάνω σε αυτό».

«Έχει ένα περιλαίμιο το σκυλί. Από εκεί περνάει ένα διπλό σκοινί το οποίο είναι ελεύθερο στις δύο άκρες του και κρατάει τις δύο άκρες στο ένα χέρι και είναι απλώς περασμένο μέσα από το περιλαίμιο. Το πλησιάζει στις γάτες, το αγριεύει, αφήνει τη μία άκρη από το χέρι του, οπότε ο σκύλος είναι ελεύθερος και πετάγεται ο σκύλος και φεύγει», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Τις έβαλε σε μία σακούλα και τις πέταξε στα σκουπίδια»

Επίσης, μάρτυρας είπε στο «Live News» πως «κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, πλησιάζει σιγά – σιγά, προσπαθεί να πλησιάσει τη γάτα όσο μπορεί, πουσάρει τον σκύλο, τον αφήνει ελεύθερο, ορμάει ο σκύλος, την ξεκοιλιάζει. Μετά τις πήρε και στις δύο περιπτώσεις, πήρε τις γάτες ξεκοιλιασμένες, τις έβαλε σε μία σακούλα και τις πέταξε στα σκουπίδια και μετά έφυγε».

Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή ο σκύλος του κατασπάραξε μία γάτα μέσα σε πάρκο στο Βύρωνα, ενώ δίπλα ακριβώς γινόταν παιδικό πάρτι.

«Ήταν καμία τριανταριά με σαράντα άτομα μέσα (στο πάρκο) και το έκανε μπροστά τους, μιλάμε για δέκα μέτρα. Δηλαδή θα μπορούσε να έχει χτυπήσει παιδάκι το σκυλί. Υπάρχει πια πέραν πάσης αμφισβητήσεως και αμφιβολίας ταυτοποίηση του ατόμου το οποίο έχει προβεί σε επανειλημμένες δεκάδες επιθέσεις, πολλές εξ αυτών έχουν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία των ζώων», είπε ένα άτομο στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega.