Ένα ακόμα σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Καλαμάτα, στην οδό Λακωνικής, λίγο μετά τις 11. Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια των αγώνων για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Δυο άτομα 31 και 36 ετών αντίστοιχα, δέχτηκαν επίθεση από μια ομάδα από 6-7 νεαρούς, με τους περισσότερους εξ’ αυτών να έχουν καλυμμένα χαρακτηριστικά. Η ομάδα πλησίασε τα δύο άτομα, που βρίσκονταν έξω από καφετέρια στην οδό Λακωνικής, και τους ζήτησαν να τους δώσουν τις μπλούζες που φορούσαν.

Χωρίς να φέρουν ιδιαίτερη αντίσταση, έδωσαν τις μπλούζες τους και τότε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας από την ομάδα των νεαρών, χτύπησε τον 31χρονο με ένα γυάλινο αντικείμενο στο κεφάλι, λίγο πάνω από το μάτι. Ο 31χρονος τραυματίστηκε και χρειάστηκε η διακομιδή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και έκανε 30 ράμματα.

Το θύμα της επίθεσης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων χθες και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας προχώρησε στη σύλληψη ενός 22χρονου για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο οποίος σήμερα, Τρίτη, πέρασε την πόρτα του γραφείου του εισαγγελέα, ο οποίος αναβάθμισε την κατηγορία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παραβίαση του νόμου περί αθλητισμού.

Ο 22χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 2:30 μ.μ. το μεσημέρι

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 22χρονος, ο οποίο, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, Γιώργο Ράλλη και Χάρη Αβραμίδη, αρνείται τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει και είναι έτοιμος να στηρίξει την αθωότητα του κατά την αυριανή απολογία του.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, για την ίδια υπόθεση έχει ταυτοποιηθεί ένας 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που τραυμάτισε σοβαρά τον 32χρονο με αιχμηρό γυάλινο αντικείμενο και ο οποίος, μέχρι στιγμής, διαφεύγει της σύλληψης, ενώ είναι πιθανό να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης εναντίον του, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Και άλλοι νεαροί πέρασαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο επεισόδιο και βρίσκονται μέσα στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όμως, αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος, Γιώργος Σκούλικας, η επίθεση που δέχθηκαν ήταν εντελώς αναίτια και χωρίς ποτέ ο πελάτης του αλλά και ο 36χρονος να έχουν απασχολήσει τις αρχές.