Λίγες εβδομάδες μετά τον ξυλοδαρμό του Δημήτρη Τοπαλίδη, ο ηθοποιός μίλησε για την τραυματική εμπειρία που έζησε με τους οδηγούς του φορτηγού που τον ξυλοκόπησαν. Ο ίδιος ανέφερε πως ο «πόλεμος» ξεκίνησε, όταν ήρθαν, αφού ο Δημήτρης Τοπαλίδης πάτησε την κόρνα του φορτηγού τους.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» με τη Δανάη Μπάρκα, το χρονικό του ξυλοδαρμού ξεκίνησε όταν «ένα φορτηγό είχε κλείσει τον δρόμο, εγώ πάτησα κόρνα από το φορτηγό τους για να φανούν οι οδηγοί. Ήρθαν και έγινε ο πόλεμος που έγινε. Ήμουν σε κατάσταση περίεργη και δεν κατάλαβα ποιος μας χώρισε. Όταν σηκώθηκα είδα τρεις ανθρώπους, που με παρακολουθούσαν. Τους ζήτησα να έρθουν να καταθέσουν αλλά δεν ήρθαν, κάνω έκκληση και από την εκπομπή σας να έρθουν να καταθέσουν.»

«Ήρθαν δυο άνθρωποι κατά πάνω μου και με έβρισαν. Τους είπα με ήπιο τόνο ότι δε θα έπρεπε να μιλάνε αλλά να ζητήσουν ένα συγγνώμη. Με ένα συγγνώμη που περίμενα, θα τελείωναν όλα δε χρειαζόταν να γίνει κάτι», είπε στη συνέχεια ο Δημήτρης Τοπαλίδης.

«Δεν μπήκα στο φορτηγό τους, ήταν ανοιχτά τα δυο παράθυρα, έβαλα το χέρι μου και χτύπησα την κόρνα του φορτηγού. Είχα σκοτεινιάσει μετά την επίθεση. Πήγα πρώτα στο αστυνομικό τμήμα. Έμαθα μετά ότι έπρεπε αυτεπάγγελτα να καλέσουν ιατροδικαστή να με εξετάσει, ήμουν πολύ χτυπημένος. Έχω καταθέσει μήνυση». Ο ηθοποιός είπε, επίσης, πως «έχω πάρει την πινακίδα του φορτηγού, πήρα τηλέφωνο, στο συμβάν ακόμα, στον εργοδότη τους, ο οποίος μου μίλησε αδιάφορα και μου είπε ότι δεν τον αφορά και να κάνω ό,τι θέλω. Μετά το συμβάν, όλοι μαζί πήγαμε στο τμήμα. Κάλεσα την αστυνομία και ήρθε στο επόμενο λεπτό. Είπαν στους αστυνομικούς ότι εγώ τους όρμηξα και τους χτύπησα».

«Για την υγεία μου, κάνω συνέχεια επαναληπτικές εξετάσεις. Τελικώς, αυτό που μου έμεινε, είναι ο πόνος στα πλευρά. Ήταν λίγα μέτρα από το σπίτι μου, δε βιαζόμουν να φύγω. Το θέμα είναι ότι δεν είχα οργή ή κάτι για να προστατεύσω τον εαυτό μου, αιφνιδιάστηκα» κατέληξε ο ηθοποιός.