Ξεκίνησαν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην Θεσσαλονίκη, την 1η Φεβρουαρίου του 2022, από ομάδα χούλιγκανς.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης απολογείται πρώτος ο 24χρονος, η σύλληψη του οποίου προηγήθηκε χρονικά έναντι των υπολοίπων συγκατηγορουμένων του, ξετυλίγοντας το «κουβάρι» της πολύκροτης υπόθεσης.

Πρόκειται για τον οδηγό του πρώτου αυτοκινήτου, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί κλειδιά από κεντρικό σύνδεσμο οπαδών, όπου λίγα 24ωρα μετά το φονικό έγινε αστυνομική έφοδος και βρέθηκε πλήθος πολεμοφοδίων.

Από τον συγκεκριμένο σύνδεσμο είχαν ξεκινήσει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 12 κατηγορούμενοι, για να κινηθούν με τρία οχήματα προς τη Χαριλάου εκδηλώνοντας την άγρια επίθεση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μέρες σκέφτομαι να πω τα γεγονότα όπως είναι χωρίς να στενοχωρήσω κανέναν. Θέλω να ζητήσω μία συγγνώμη για τη συμμετοχή σε αυτή την τραγική ιστορία που κόστισε τη ζωή στον Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, να τα έκανα όλα αλλιώς, να μην βρεθώ σε ομάδες και συνδέσμους, αλλά είναι αργά», είπε ο χρονος κατηγορούμενος στην αρχή της απολογίας του, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.