Ένας 24χρονος Ρομά συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και τον νόμο περί όπλων.

Αυτό καθώς με ακόμη δύο άτομα είχαν εμπλακεί σε περιστατικό πυροβολισμών με στόχο ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 32χρονος ομόφυλος τους, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 13/4 έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στα Άνω Λιόσια. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν και το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο 24χρονος, διαπιστώνοντας στα εγκληματολογικά εργαστήρια ότι πρόκειται για όπλο που είχε κλαπεί από σπίτι αστυνομικού στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Χωρίς να τραυματισθεί κάποιος από τους επιβαίνοντες του οχήματος που δέχθηκε τους πυροβολισμούς, ο 32χρονος απομακρύνθηκε άμεσα από το σημείο με το όχημα των δραστών να αναπτύσσει ταχύτητα ακολουθώντας τους. Κατά την κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής, το όχημα των δραστών προσέκρουσε σε περιπολικό με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του και τη διαφυγή των δραστών (σ.σ. του 24χρονου και δύο ακόμη συνεργών του).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγη ώρα νωρίτερα ο 32χρονος μαζί με ακόμη ένα άτομο είχε πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο έξω από το σπίτι του ενός από τους συνεργούς του 24χρονου.