Ο ηθοποιός Liam Ireland, που πρωταγωνιστεί στη «Γη της Ελιάς» μίλησε δημόσια και αποκάλυψε ότι σε παιδική ηλικία βιάστηκε από τον προπονητή Νίκο Σειραγάκη, ο οποίος αν και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 401 ετών, τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Liam μίλησε στην εκπομπή Live News που παρουσιάσει ο Νίκος Ευαγγελάτος και δήλωσε πως «από την ηλικία των 10 ετών, με 13, πέρασα sexual abuse (σ.σ. σεξουαλική κακοποίηση) από τον προπονητή μου. Όταν τον έπιασαν, λέγαμε γιατί κάνουν τόσο κακό, σε έναν τόσο καλό άνθρωπο. Ήμασταν τόσο διεστραμμένοι».

Έπειτα, πρόσθεσε πως «δεν είχα πατέρα και έψαχνα ένα father figure (σ.σ. πατρική φιγούρα) όπου μπορούσα να βρω και όταν πήγα στη συγκεκριμένη ομάδα ήταν αυτός ο προπονητής εκεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων. Πρωτόδικα, τον Μάιο του 2013, καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Το 2016, το Εφετείο ήρθε με την απόφαση του να «σφραγίσει» την πρωτόδικη ποινή καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.