Ο δικηγόρος των θυμάτων του Νίκου Σειραγάκη μίλησε για την αποφυλάκιση του, παρά το γεγονός πως καταδικαστεί σε 401 έτη κάθειρξης και τόνισε πως «δεν έχει σωφρονιστεί καθόλου», ενώ μπορεί να «προσποιήθηκε» ώστε να βγει από την φυλακή.

Ο Γιώργος Δρυγιαννάκης μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και είπε στη Ζήνα Κουτσελίνη για τον προπονητή που κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, πως «έχουμε αποδείξεις ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει μεταμεληθεί καθόλου και δεν έχει σωφρονιστεί καθόλου. Γεγονός του ότι ενδεχομένως να προσποιήθηκε».

«Δεν σημαίνει ότι το δικαστικό συμβούλιο θα πρέπει εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις απλά και μόνο με την τροποποίηση του ποινικού κώδικα να κάνει δεκτή μια τέτοιου είδους αποφυλάκιση και μάλιστα με τόσο χαλαρούς όρους», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων. Πρωτόδικα, τον Μάιο του 2013, καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Το 2016, το Εφετείο ήρθε με την απόφαση του να «σφραγίσει» την πρωτόδικη ποινή καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.