Ο μεσίτης που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου αφέθηκε ελεύθερος και πλέον είναι εκτός φυλακής, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η οικογένεια του θύματος για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Η μητέρα του Ζακ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και δήλωσε πως «για αυτό το άτομο οι ανώτατοι δικαστικοί άρχοντες της χώρας, συμφώνησαν να μην εκτίσει την ποινή των δέκα χρόνων που του έχει επιβληθεί, αλλά να ζει ελεύθερος, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Ο Ζακ έχει λάβει σχεδόν από όλο τον ελληνικό λαό τη δικαιοσύνη που του αρμόζει».

Επίσης, η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Ρούσσου, είπε ότι «επί της ουσίας, δύο μήνες φυλακή εξέτισε ο ευνοημένος αυτός κατηγορούμενος. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την εχθρική στάση του ελληνικού δικαστικού συστήματος απέναντι στον αγώνα για απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης. Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι, κανείς στη φυλακή».

Σημειώνεται, ότι ο μεσίτης θα μείνει εκτός φυλακής με απόφαση του Αρείου Πάγου, μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη στο Εφετείο.