Την ώρα που η αστυνομία αναζητά τον 30χρονο «Ρουσλάν», έναν από τους βιαστές της 14χρονης, το Star στο κεντρικό του δελτίο έφερε στο «φως» συγκλονιστικά στοιχεία από όλα όσα κατέθεσε το κορίτσι στις αρχές.

Η κατάθεση της 14χρονης από τη Νέα Σμύρνη, που έπεσε θύμα μαστροπείας σοκάρει.

«Μου είχαν πει ότι έχουν μια ιστοσελίδα που είναι κορίτσια και πληρώνονται από αυτό. Χρειαζόμουν τα λεφτά και μου είπαν ότι θα είχα απόλυτη προστασία από αυτούς. Για τους “φίλους” η τιμή θα ήταν 100 ευρώ την ώρα σε κάποιο ξενοδοχείο και για τους ξένους 120 με 150 ευρώ. Ένα μερίδιο θα το έπαιρνα εγώ και ένα αυτοί. Θα με βάζανε στο site με ηλικία 18 και όνομα Μαρία, Ναταλία ή Κατερίνα» κατέθεσε η 14χρονη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου.

Οι αρχές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις καταθέσεις της στους παιδοψυχολόγους και να ξετυλίξουν το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας τα τελευταία εικοσιτετράωρα «Θα εξεταστεί η μικρή όπως είπε η παιδοψυχολόγος για το “σύνδρομο της Στοκχόλμης”. Είναι ένα παιδάκι 14 ετών που του έχουν κάνει το μυαλό πουρέ γι’ αυτό και δεν καταφέρεται εναντίον τους σε καμία των περιπτώσεων και στις δύο απολογίες που έχει κάνει».

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια, κάνουν «φύλλο και φτερό» κινητά, sms, βίντεο και συνομιλίες των τριών συλληφθέντων στα social media.

Συνολικά επτά βίντεο βρέθηκαν στο κινητό ενός εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση μαστροπείας 14χρονης από τη Νέα Σμύρνη. Η απάντηση που έδωσε στην κατάθεση της για τα επτά βίντεο, είναι πιθανόν να στρέψει τις έρευνες προς το ενδεχόμενο ύπαρξης εκτεταμένου κυκλώματος μαστροπείας ανηλίκων, στο οποίο μπορεί να συμμετέχουν ακόμα και ενήλικες γυναίκες, στην πλειονότητα τους αλλοδαπές.

«Πήγαμε σε ξενοδοχείο στην Ελευσίνα. Μου είχαν πει ότι θα μου έδιναν σπίτι και ρούχα. Ο “Ρουσλάν” ειναι Ρωσο-τούρκος, μου είχε συστηθεί ως “Δημήτρης”. Αν τους έβλεπα τώρα, θα τους ρωτούσα γιατί με τράβηξαν βίντεο, τι θα κέρδιζαν;» κατέθεσε επίσης η 14χρονη.

Οι αρχές έχουν στη διάθεση τους πληροφορίες, κυρίως για τη δράση του 29χρονου αλλοδαπού συλληφθέντος. Σύμφωνα με αυτές φέρεται να έχει προωθήσει στην πορνεία, σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας και στο Μεταξουργείο, αλλοδαπές γυναίκες άνω των 20 ετών, τις οποίες είχε «ψαρέψει» από το ίντερνετ.

Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δυο από τους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης, η οποία διέμενε σε δομή φιλοξενίας, στη Νέα Σμύρνη.