Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη που μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής προς τα ξημερώματα του Σαββάτου (25/2) μίλησε και ο 40χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 75χρονου πατέρα του στη Ρόδο.

Ο άνδρας στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη χωρίς, όμως, να έχει συλληφθεί, μίλησε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega έπειτα από την πολύωρη εξέταση από τις αστυνομικές αρχές και κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι στήνουν «πλεκτάνη για να τον τυλίξουν σε μία κόλλα χαρτί».

«Ερχόμενος από την παλιά πόλη για το σπίτι της μάνας μου, ξαφνικά είδα δύο αμάξια από τα οποία βγήκαν έξι άτομα. Ήρθαν και μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω για να δώσω μία κατάθεση για πέντε – δέκα λεπτά και πως μετά θα έφευγα. Αυτά τα πέντε – δέκα λεπτά, έγιναν είκοσι τέσσερις ώρες και βγήκα γύρω στις 10:30 το επόμενο πρωί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχα απλώς παραβλέψει να τους πω κάποια πράγματα, όπως δηλαδή το μήνυμα του μάρτυρα που το έχει αναφέρει η κυρία Νικολούλη στην εκπομπή της και παραδέχτηκα αμέσως ότι το είχα στείλει εγώ. Ήταν βλακεία μου που δεν το είχα πει στην αστυνομία. Είπαν πως έπεσα σε πάρα πολλές αντιφάσεις, απλώς ξέχασα να τους πω δύο – τρία πραγματάκια», είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως όταν του παρουσίασαν τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, αιτιολόγησε τις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν πάνω στην τσάντα του ως εξής:

«Όταν μπήκα μέσα στο σπίτι του πατέρα μου στις 14 Ιουνίου, η πρώτη μου κίνηση ήταν να βγάλω το σακβουαγιάζ μου και να το αφήσω πάνω στον καταψύκτη. Εκεί λένε ότι υπήρχε μία πετσέτα με αίματα και ότι την έπιασα εγώ και την έβαλα πάνω από την τσάντα μου. Αυτές οι κηλίδες αίματος, είναι από τραυματισμό μου στα απορριμματοφόρα γιατί έχουμε κάποιους τραυματισμούς. Με κατηγορούν μέχρι και γι’ αυτό…».

Συμπλήρωσε, επίσης: «Ξέχασα απλώς να τους πω κάποια πραγματάκια, δεν έκανα κάτι επίτηδες για να κρύψω στοιχεία. Δεν φταίω εγώ που δεν με κατέγραψαν οι κάμερες μία ημέρα πριν βρεθεί νεκρός. Άλλωστε εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη στα καταγραφικά. Μου διέφυγε να τους πω ότι έκατσα τρεις ώρες μαζί του την προηγούμενη μέρα. Ήταν αμέλειά μου που δεν τους είπα ότι ήμουν στο σπίτι του εκείνη την ημέρα».

«Είμαι πολύ σοκαρισμένος και η ψυχολογική μου κατάσταση είναι πολύ χάλια. Όχι ότι έχω τρομάξει, απλώς είναι ο ψυχολογικός πόλεμος που εισέπραξα εκεί μέσα πάλι. Επειδή ξέχασα τέσσερα – πέντε πράγματα, θέλουν να με στείλουν στη φυλακή», κατέληξε.

«Τον κατηγορούν άδικα»

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Ρόδο, μίλησαν στο «Φως στο Τούνελ» τα αδέλφια του άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του στη Μεσαιωνική Πόλη. Η αδελφή του δηλώνει βέβαιη για την αθωότητά του και αυτό που ζητάει, είναι να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος.

«Ψυχολογικά είμαστε χάλια, ειδικά ο Βαγγέλης που λένε ότι σκότωσε τον πατέρα του, πράγμα που δεν ισχύει! Ξέρω πολύ καλά τον αδελφό μου. Η μητέρα μας βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τον κατηγορούν άδικα. Ασχολούνται με λάθος άτομο. Δεν είναι δολοφόνος ο αδελφός μου. Ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος. Άνθρωποι είμαστε, μπορεί να μπέρδεψε κάπως τα λόγια του. Μυαλό είναι αυτό, είδε και τον μπαμπά του έτσι… Τον έχουν τρελάνει, φοβάμαι μην πάθει και τίποτα. Δεν θέλει να βγει έξω, να κυκλοφορήσει. Πήγαινε από στενό σε στενό και έψαχνε τις κάμερες, να δει αν τις έχει ελέγξει η Αστυνομία. Μήπως ενόχλησε αυτό; Σε τι φάσκει και αντιφάσκει; Έχουν χειροπιαστά στοιχεία ότι είναι ο δολοφόνος; Αν έχουν να βγουν να το πουν και να τον συλλάβουν. Αν πάθει κάτι ο αδελφός μου, θα φταίει η Αστυνομία», τόνισε.

Ο αδελφός του κατηγορούμενου, κρατάει μία πιο σκληρή στάση και δηλώνει αποφασισμένος εάν αποδειχθούν οι κατηγορίες, «να πάρει την κατάσταση στα χέρια του».

«Θα τον σκοτώσω έτσι και το έχει κάνει αυτός, δεν θα προλάβει να πάει στη φυλακή. Αυτός πατροκτόνος, εγώ αδελφοκτόνος. Θέλω να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια. Πήγα σήμερα και τον είδα και έφυγε με το μηχανάκι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας.