Ανοιχτό είναι για την ΕΛ.ΑΣ. το ενδεχόμενο ο άνδρας που λίγο πριν τα μεσάνυχτα έπεσε νεκρός σε καφέ με ναργιλέδες Νέα Ιωνία να είναι «παράπλευρη απώλεια».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο μαγαζί βρισκόταν μία παρέα τεσσάρων ατόμων από την Αλβανία, που παρακολουθούσε ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και έπινε ποτό. Κάποια στιγμή μπήκαν στο μαγαζί ακόμη τρία άτομα και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς έναν πιο πριβέ χώρο. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ξεκίνησε άγριος καυγάς μεταξύ τους. Τότε, ένας από την παρέα των επτά, έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές με μία από τις σφαίρες να καταλήγει στην ωμοπλάτη ενός ατόμου που καθόταν σε παρακείμενο τραπέζι και πιθανότατα δεν είχε σχέση μαζί τους.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας περίπου 35-40 ετών, ο οποίος όμως δεν είχε πάνω του ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο. Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ωστόσο, είχε χάσει πολύ αίμα και μετά από λίγη ώρα κατέληξε. Μέχρι αυτή την ώρα η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει μπορέσει να τον ταυτοποιήσει. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ο δράστης διέφυγε από το σημείο με όχημα μεγάλου κυβισμού, αναπτύσσοντας υψηλή ταχύτητα.

Από το σημείο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν συλλέξει 9 κάλυκες, ενώ έχουν λάβει ήδη και τις πρώτες μαρτυρικές καταθέσεις.