Χειροπέδες στη συμμορία των ανηλίκων που ξυλοκόπησε και μαχαίρωσε το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου τον 15χρονο μαθητή από την Ουκρανία, σε πάρκο επί της οδού Ιωνίας στη Νέα Σμύρνη, πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι μεταξύ 16 και 17 ετών και κατηγορούνται ότι αφού προσέγγισαν τον 15χρονο, τον περικύκλωσαν, άρχισαν να τον χτυπάνε με γροθιές σε όλο του το σώμα και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο δεξί του μηρό, προκειμένου να τον ληστέψουν. Στη συνέχεια, άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο, ένα τσαντάκι που περιείχε προσωπικά του αντικείμενα και χρηματικό ποσό και διέφυγαν, αφήνοντας τον αιμόφυρτο στο έδαφος. Ο ανήλικος μαθητής από την Ουκρανία, ζήτησε βοήθεια από παρακείμενο ψητοπωλείο και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Παίδων» για νοσηλεία.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων, στη Νέα Σμύρνη και στους Αμπελόκηπους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: μαχαίρι τύπου σουγιά, ρουχισμός που φορούσαν κατά την επίθεση, ποδήλατο που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής, 2 κινητά τηλέφωνα και φωτογραφία, σε έντυπη μορφή που απεικονίζεται ο 15χρονος. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το πρωί της Πέμπτης (2/2) στον αρμόδιο εισαγγελέα.