Διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν» νοσηλεύεται το 5χρονο αγόρι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα στον Κολωνό.

«Δεν μπορούσα να πάω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός»

Ο πατέρας του παιδιού περιέγραψε μιλώντας στην τηλεόραση του Star τις δραματικές στιγμές μετά το ξέσπασμα της φωτιάς. Ο ίδιος ήταν ξαπλωμένος και κοιμόταν, ενώ η μητέρα των παιδιών είχε βγει για λίγο έξω από το σπίτι με τον μεγαλύτερο γιο τους.

«Κοιμάμαι ακούω φωνές στα αυτιά μου “μπαμπά βοήθεια, βοήθεια”. Στο μεταξύ ξυπνάω και βλέπω μια φλόγα στον καναπέ. Ανεβάζω το ρολό, βλέπω τον μικρό έξω. “Τι έγινε παιδί μου; Ποιος άλλος είναι μέσα;” Πάω να σηκώσω το ρολό και δεν μπορούσα να το σηκώσω από τη μέση μου και δεν μπορούσα να πάω τέρμα κάτω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός», περιέγραψε ο πατέρας των παιδιών.

Ο πατέρας των παιδιών συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου του άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου πήρε προθεσμία για να δικαστεί την Τετάρτη.

Η οικογένεια έχει ένα ακόμα παιδί, τέταρτο, το οποίο δεν ήταν στο σπίτι αλλά είχε πάει στον παππού του.

Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά και το ανακριτικό τμήμα προσπαθεί να διαπιστώσει πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, με ποιο πιθανό σενάριο, τα δύο μικρά παιδιά που είχαν διαφύγει από την επίβλεψη του πατέρα τους να έπαιζαν ίσως με κάποιο αναπτήρα.

Η μητέρα του παιδιού η οποία δήλωσε σπαρακτικά στο Star: «Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει το κεφαλάκι του. Να προσευχηθεί και ο κόσμος για το παιδί να γίνει να ”θαύμα” μόνο αυτό λέω. Μακάρι. Τίποτα άλλο…». Το ίδιο δήλωσε και η θεία του: «είναι σε κρίσιμη κατάσταση και μόνο ένα θαύμα μπορεί να το συνεφέρει».

«Γρήγορα, γρήγορα το ΕΚΑΒ, γρήγορα»

Παράλληλα, το Star εξασφάλισε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη δραματική έκκληση των πυροσβεστών από το σημείο της πυρκαγιάς. Ζήτησαν απεγνωσμένα από τον αξιωματικό υπηρεσίας στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. «Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ, ειδοποιείται…» έλεγε ο αξιωματικός υπηρεσίας.

Τα σενάρια για τη φωτιά στον Κολωνό

Σύμφωνα, πάντως, με τα σενάρια που εξετάζονται ο 5χρονος φαίνεται να ήταν μόνος σε κρεβάτι άλλου δωματίου και ο 7χρονος αδερφός του ενδέχεται να έπαιζε με αναπτήρα σε άλλο σημείο του σπιτιού.

Η μια εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι πως ο 7χρονος ίσως, παίζοντας με τον αναπτήρα, να ξεκίνησε μια μικρής έκτασης φωτιά σε διάδρομο του σπιτιού. Το δεύτερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από την κουζίνα, αφού βρέθηκε ένα μαγειρικό σκεύος εκεί και θα εξεταστεί από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής που θα ρίξει και φως στα πραγματικά αίτια της φωτιάς.

Ήταν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς που οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του, από το υπνοδωμάτιό του, το 5χρονο αγόρι. Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Για τα αίτια της φωτιάς ο πατέρας είπε συγκεκριμένα πως ήταν «το πλαστικό του σαλονιού που είχε πάνω στο δέρμα. Δηλαδή τα αίτια δεν ξέρω τι να σας πω, δεν ξέρω. Δεν ξέρω, από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν ξέρω. Ή το παιδί το έχει κάνει με τον αναπτήρα ή το δέντρο. Τι να σας πω τώρα, γιατί είχε ένα κάλυμμα από κάτω η γυναίκα, σαν σεμεδάκι που βάζουμε στο δέντρο και ίσως από εκεί, δεν ξέρω. Αυτό με το που μπήκε η σύζυγος μέσα με τον πυροσβέστη, ήταν το δέντρο από εκεί, από τα λαμπάκια, δεν ξέρω, ειλικρινά σας μιλάω. Δηλαδή χθες ήμουν τόσο ανάστατος για το παιδί και παρόλο την ταλαιπωρία, δεν με πειράζει η ταλαιπωρία, το παιδί να γίνει καλά πάνω από όλα. Κοιμόμουν-κοιμόμουν. Εγώ όταν έφυγε η γυναίκα μου δεν το πήρα χαμπάρι,» περιέγραψε ο πατέρας.