Ένα αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή μαθητών την περασμένη Τρίτη, μέσα σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, δεκάδες μαθητές γρονθοκοπούν ο ένας τον άλλον στην αυλή του σχολείου, με τις σκηνές να μαρτυρούν άγριο ξύλο μεταξύ των ανηλίκων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την σπίθα άναψε ένας 17χρονος ο οποίος ξεκίνησε να γρονθοκοπεί έναν συμμαθητή του, τον οποίο κρατούσε σφιχτά ένας φίλος του.

Τότε, άλλοι μαθητές που βρίσκονταν στο προαύλιο επιτέθηκαν στον 17χρονο και τον ξυλοκόπησαν άγρια, με αποτέλεσμα να διακομισθεί σε ιδιωτική κλινική όπου χρειάστηκε ράμματα στο πρόσωπο για να σταματήσει η αιμορραγία του.

Ο νεαρός, ο οποίος ξεκίνησε τον καυγά, κινδύνεψε να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι, με τους γονείς των μαθητών να καταγγέλλουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα πράγματα ξεφεύγουν στο εν λόγω κολλέγιο.

Από τη διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου κλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση καθώς και οι γονείς τους, και αποφασίστηκε η οριστική αποβολή τεσσάρων μαθητών.

Για την ακρίβεια νωρίτερα τη Πέμπτη (3/11) ανακοίνωση εξέδωσε το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «ΔΕΛΑΣΑΛ» στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με το βίαιο περιστατικό που συνέβη τις προηγούμενες ημέρες στον χώρο του σχολείου.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται πως όλοι οι μαθητές που ενεπλάκησαν στο περιστατικό αποβλήθηκαν, ενώ οι τέσσερις μαθητές που άσκησαν σωματική βία αποβλήθηκαν διά παντός από το Κολέγιο καθώς, βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Κολεγίου, η σωματική επίθεση και κακοποίηση είναι μη αποδεκτή, από όπου και αν προέρχεται.

Σύμφωνα τώρα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ η συμμορία 10 ατόμων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν γονείς, αποτελείται από άτομα που γνωρίζουν πολεμικές τέχνες. Το ποτήρι ξεχείλισε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τα μέλη της συμμορίας έβαλαν σε στόχο έναν συγκεκριμένο μαθητή. Τον απειλούσαν διαρκώς μέσω μηνυμάτων, ώσπου την προηγούμενη Τρίτη τον έδειραν στο κυλικείο του σχολείου. Οι καθηγητές μετέφεραν τον τραυματισμένο μαθητή σε ιδιωτική κλινική για να του γίνουν ράμματα.

Από την άλλη πλευρά μαρτυρίες μαθητών αναφέρουν ότι ήταν μια διένεξη μεταξύ των ανηλίκων για προσωπικές διάφορες και ότι δεν υπάρχει κάποια συμμορία. «Τα άτομα που κατηγορούνται ξέρουν πάλη» ανέφερε μαθητής του σχολείου. «Το παιδί που βρέθηκε στο νοσοκομείο έχει προκαλέσει πολλές φορές, έχει πάρει αποβολές» συμπλήρωσε ο μαθητής, διαψεύδοντας παράλληλα ότι υπάρχει bullying κατά του θύματος.

Αναφερόμενος για την αιτία του περιστατικού, ο μαθητής, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, εξήγησε ότι το θύμα της επίθεσης «προκαλούσε εδώ και καιρό, έβριζε, ήταν λογικό να συμβεί με τις συμπεριφορές του. Δεν τον απειλούσαν, αντάλλαζαν μηνύματα».

Να σημειωθεί πως από το επεισόδιο της Τρίτης τραυματίστηκαν ελαφρά κι άλλα παιδιά, ενώ από τη μανία των δραστών δεν ξέφυγε ούτε η υπεύθυνη του κυλικείου, η οποία προσπάθησε να χωρίσει τους μαθητές από τον καβγά.

Ο πατέρας του θύματος κατήγγειλε πως «χτύπησαν πολύ άσχημα» τον γιο του. Συγκεκριμένα, είπε ότι «δεν ήταν δύο μπουνιές. Του έσπασαν κόκκαλα από το σώμα του. Ενημερώσαμε τον λυκειάρχη πριν την επίθεση και αντί να πάρει μέτρα είπε στα παιδιά “μη μαλώνετε”. Το παιδί (σ.σ. το θύμα) πήγε στο κυλικείο, οι άλλοι τον είδαν και του όρμηξαν».