Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του 36χρονου θύματος της επίθεσης με καυστικό υγρό, από την εν διαστάσει σύζυγό του.

Σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της οικογένειας του θύματος για το ότι η 38χρονη παραμένει ασύλληπτη, ενώ ανέφερε ότι είχε κάνει και στο παρελθόν απόπειρες να τον βλάψει.

«Αυτό που μεταφέρθηκε από την οικογένεια είναι πως ήταν μια αρρωστημένη προσπάθεια από τη δράστιδα η οποία ξεκίνησε από τον Απρίλιο και παρά το ότι με σωστό τρόπο την απέκρουσε το θύμα η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε αυτό το οποίο έκανε. Από ο, τι γνωρίζω υπήρχε μια συνεχής προσπάθεια να τον βλάψει αλλά η οικογένειά του έχει μεγάλη οντότητα στην Κρήτη και δεν ήθελε να δώσει συνέχεια. Δεν πίστευε κάνεις ότι μια γυναίκα θα αγνοούσε την οντότητα αυτής της οικογένειας και θα έκανε αυτό το οποίο έκανε. Υπάρχει μια δυσαρέσκεια από την οικογένεια για το γεγονός ότι η δράστιδα δεν έχει συλληφθεί ακόμα» σημείωσε ο ποινικολόγος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Μιλώντας για την κατάσταση του θύματος, σημείωσε: «Μόλις επισκέφθηκα το θύμα. Είναι σε πολλή άσχημη κατάσταση. Έχει περιοριστεί με αυτό το υγρό, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι υγρό είναι. Είναι σίγουρα δραστικό υγρό. Θα το αποκαλύψει τι είναι ακριβώς η εγκληματολογική υπηρεσία στέλνοντάς το για ανάλυση. Όμως έχει βλάβη όλο του το πρόσωπο και μέρος του σώματός του. Υπάρχει κίνδυνος για το ένα του μάτι. Και εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ θα έπρεπε να ασχοληθούν με αυτή την αποτρόπαια πράξη, ασχολούνται με το δήθεν παρελθόν του παιδιού», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα του Σαββάτου το 36χρονο θύμα δέχθηκε επίθεση από την 38χρονη εν διαστάσει σύζυγό του σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου της Κρήτης. Το θύμα νοσηλεύεται σε Μονάδα Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, φέροντας εγκαύματα δεύτερου βαθμού σε πρόσωπο, λαιμό και χέρια, ενώ κινδυνεύει να χάσει το αριστερό του μάτι.