Όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά εκδικητικής πορνογραφίας, revenge porn, στη Χώρα μας. Αυτή τη φορά θύμα έπεσε μία ανήλικη κοπέλα, 17 χρονών, η οποία ζήτησε από το σύντροφό της να χωρίσουν και εκείνος ανέβασε βίντεο από τις ερωτικές τους πράξεις στο Διαδίκτυο, για εκδίκηση.

Πώς της έστησε την «παγίδα»

 Ο άντρας κατηγόρησε την 17χρονη πως συνομιλεί διαδικτυακά με άλλον και της ζήτησε τους κωδικούς της προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι αλήθεια ή όχι. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, ανήρτησε στο κοινωνικό προφίλ της κοπέλας βίντεο με προσωπικές τους στιγμές.

«Άρχισε να δέχεται καταιγισμό από κλήσεις και μηνύματα από το στενό της περιβάλλον ρωτώντας την για το βίντεο για το οποίο η ίδια μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερε τίποτα. Αμέσως κατέβασε το υλικό, όμως στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε περίπου 40 άτομα γίναν θεατές» ανέφερε ο δικηγόρος της 17χρονης, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στο MEGA καλημέρα. Ο δικηγόρος όπως είπε έχει υποβληθεί μήνυση εναντίον του άντρα και έχει κληθεί από τον εισαγγελέα για απολογία.

Σημειώνεται πως ο άντρας έχει παραδεχτεί σε συνομιλία με την κοπέλα την πράξη του ενώ σε γραπτό κείμενο υπάρχει η μεταφορά των κωδικών του κοινωνικού προφίλ αλλά και η απόλυτη χρονική συνάφεια με την ανάρτηση του οπτικού υλικού στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως η 17χρονη δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη όταν έδωσε τους κωδικούς στον άντρα και επίσης μετά το περιστατικό η ίδια είχε την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς της. «Αποτελεί πλημμέλημα η πράξη καθώς ο δράστης δεν αποσκοπούσε οικονομικό όφελος, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως αποτελεί αμελητέα πράξη» τόνισε ο δικηγόρος.