Καθημερινά βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι και εργατικά συνδικάτα. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, η διοίκηση προέβη ήδη σε απολύσεις τους τελευταίου μήνες, μεταξύ των οποίων και δύο συνδικαλιστών και η εργοδοσία θα προβεί και σε νέες απολύσεις, από τα τμήματα χειριστών μηχανημάτων, αλλά και της παραγωγής. 

Η μηνυτήρια αναφορά, την οποία υπέβαλαν απεργοί εργαζόμενοι στην οινοποιία «Μαλαματίνα», καταγγέλλοντας «παράνομες απολύσεις εργαζομένων και μεταξύ αυτών δύο συνδικαλιστών», προκάλεσε Εισαγγελική έρευνα.

Η αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με τους μηνυτές να κάνουν λόγο για «συνεχόμενη αυθαιρεσία εκ μέρους της νέας διοίκησης της επιχείρησης» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης η οποία επικύρωσε το σχέδιο εξυγίανσης (της οινοποιίας)».

Ενεργώντας κατά το νόμο, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, το πρωί, εργαζόμενοι στην οινοποιία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ως απεργίας που κήρυξε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ).