«Κράτος εν κράτει» φαίνεται ήταν στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου οι δύο συμμορίες των σκληρών Αλβανών (σ.σ. κατά βάση) ποινικών που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά από επιχείρηση με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ.

Αυτό φαίνεται, μεταξύ άλλων, από μία σειρά γεγονότων που έχουν καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η συμμορία του «Τζούλιο» προέβαινε ακόμη και σε αγοραπωλησίες όπλων εντός των χώρων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το απόγευμα της 27ης Ιουνίου 2021 ο «Τζούλιο» με τον αδερφό του έδωσαν ραντεβού σε υπόγειο χώρο στάθμευσης εντός της Πανεπιστημιούπολης και εκεί συναντήθηκαν με 4 άγνωστα άτομα ηλικίας 18-20 ετών και τους πούλησαν ένα πιστόλι και ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov.

Αίσθηση, επίσης, προκαλεί ότι από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 28 αγοραπωλησίες ναρκωτικών εντός των χώρων της Πανεπιστημιούπολης.

Τέλος, χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι σύμφωνα με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές είχαν εγκαταστήσει άτυπο «face control» στις εισόδους και στους περιμετρικούς χώρους αυτών το οποίο εφάρμοσαν με ένοπλα μέλη ελέγχοντας όποιο άτομο είτε δεν γνώριζαν είτε θεωρούσαν ύποπτο, χωρίς να διστάζουν ακόμα και να προτάσσουν όπλα προκειμένου να τους επιδείξουν τα στοιχεία ταυτότητας τους.

Με αυτόν τον τρόπο καθιστούσαν δύσκολη και επικίνδυνη την φυσική επιτήρηση πλησίον και εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης.

Στην Ευελπίδων οι 22 συλληφθέντες

Στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μεταφέρθηκαν νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης οι 22 συλληφθέντες από την έφοδο της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη.