Υπό άκρα μυστικότητα σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε η επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και των ΟΠΚΕ, στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης αλλά και σε σπίτια στην περιοχή του Ζωγράφου, γι’ αυτό και πραγματοποιηθήκαν 32 συλλήψεις.

Αυτό, καθώς υπήρχε φόβος για να διαρρεύσουν τα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. και η επιχείρηση να καταλήξει σε φιάσκο, με ανώτατες αστυνομικές πηγές να τονίζουν ότι σε δύο περιπτώσεις κατά το παρελθόν ακυρώθηκαν ανάλογες επιχειρήσεις λόγω της 22χρονης δόκιμης αστυφύλακα. Αυτό καθώς ως σημείο συγκέντρωσης των αστυνομικών δυνάμεων είχε οριστεί το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο υπηρετούσε και – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές – μάθαινε και φρόντιζε να ενημερώνει τον σύντροφο της κι αυτός με τη σειρά του τα άλλα μέλη των εγκληματικών ομάδων.

Η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη

Γι’ αυτό και μόνο όταν διασφαλίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών η πλήρης μυστικότητα της επιχείρησης, άναψε το «πράσινο φως» για τις έρευνες.

Το «λεξιλόγιο»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 52 ονόματα μελών των τριών εγκληματικών ομάδων, οι οποίες δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή τουλάχιστον από το 2019. Είχαν, μάλιστα, φτιάξει και δικό τους «λεξιλόγιο» ούτως ώστε ακόμη και σε περίπτωση νόμιμων συνακροάσεων, να είναι δύσκολο για τις Αρχές να αντιληφθούν γιατί μιλάνε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την κοκαΐνη την αποκαλούσαν «κυρία» ή «άσπρη», την καλής ποιότητας υδροπονική κάνναβη την αποκαλούσαν «mall» (σ.σ. πρόκειται για κωδική ονομασία που πρώτη φορά συναντούν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.) και τους αστυνομικούς «μαύρους» ή «σκυλιά».

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη των εγκληματικών ομάδων είχαν τρομοκρατήσει τους δύο επιστάτες των εστιών, όπως και τους φοιτητές τους οποίους σε πολλές περιπτώσεις πετούσαν έξω από τα δωμάτιά τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα 9 μέλη μίας εκ των τριών εγκληματικών ομάδων που συνελήφθησαν, φέρονται να έμεναν μόνιμα μέσα στις φοιτητικές εστίες.

Μάλιστα, «περιπολούσαν» γύρω απ’ αυτές και έκαναν… face control στο ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Σε μια περίπτωση, απείλησαν με όπλο φοιτητή προκειμένου να του κάνουν έλεγχο ταυτότητας για να εξακριβώσουν αν πρόκειται για αστυνομικό.