Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τον τραγικό θάνατο του 68χρονου επιχειρηματία στην Ηλεία, τον οποίο βρήκε νεκρό ο αδερφός του, μέσα στο σπίτι που έμενε ακριβώς δίπλα από το ελαιοτριβείο που διατηρούσαν.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών ώστε να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή από την οποία προέκυψε ότι το θύμα έφερε 40 τραύματα από θλον και τέμνον όργανο, συνθέτοντας ένα σκηνικό εγκλήματος απίστευτης αγριότητας. Ως επίσημη αιτία θανάτου αναφέρονται οι κακώσεις στο κεφάλι και τον αυχένα και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο αυτοκτονίας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις πάλης παρά μόνο κάποια μικρά σημάδια στα χέρια, γεγονός που φανερώνει πως ο 68χρονος πιθανώς να ξαφνιάστηκε από την επίθεση που δέχθηκε και έκανε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον εαυτό του.

Άγριο έγκλημα στην Εφύρα

Δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης ή ληστείας

Στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης και αυτό οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν η ληστεία αφού από το σπίτι δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Ο συνδυασμός των παραπάνω οδηγεί τις Αρχές σε αναζήτηση άλλων κινήτρων για τον φόνο του 68χρονου που από την πρώτη στιγμή εστίασαν σε άτομα του κοντινού περιβάλλοντος του.

Προσπάθεια παραπλάνησης της Αστυνομίας

Άγριο έγκλημα στην Εφύρα

Η Αστυνομία από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, έχει συλλέξει αρκετές μαρτυρίες και καταθέσεις ατόμων από το οικογενειακό -και όχι μόνο- περιβάλλον του θύματος, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του που τον βρήκε νεκρό μαζί με τον γιο και την γυναίκα του. Ούτε το αντικείμενο από το οποίο φέρεται να προήλθε ο θάνατος του 68χρονου βρέθηκε στο σπίτι ή στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας δυο από αυτούς που κατέθεσαν υπέπεσαν σε αντιφάσεις για τις συνθήκες θανάτου του 68χρονου και γι’ αυτό η εξιχνίαση της υπόθεσης και ο εντοπισμός του δράστη ή των δραστών θεωρείται θέμα χρόνου. «Ένας από τους πολλούς που εξετάσθηκαν μάλλον υπέπεσε στο μοιραίο λάθος και σύντομα το αστυνομικό θρίλερ της δολοφονίας του 68χρονου στην Εφύρα θα λάβει τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά, αξιόπιστη αστυνομική πηγή, προσθέτοντας πως υπήρξε άτομο που προσπάθησε να παραπλανήσει τις Aρχές και ο ρόλος του στην υπόθεση εξεταζόταν ενδελεχώς.