Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να βάλει ένας 50χρονος γυμναστής από τη Θεσσαλονίκη βυθίζοντας στη θλίψη την πόλη. Από το πρωί, συγγενείς, φίλοι και συναθλητές του, σπεύδουν έξω από το γυμναστήριο του ώστε να αφήσουν λουλούδια ή κεριά. Ο ίδιος, με σημείωμα που άφησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook λίγο πριν αυτοκτονήσει, «φωτογράφιζε» διάφορα πρόσωπα και τα συνέδεε με την απόφαση του να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Λόγω του περιεχομένου του σημειώματος που άφησε ο γυμναστής και των διαστάσεων που έλαβε η είδηση, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έδωσε εντολή η υπόθεση να διερευνηθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στην ανάρτηση του, ο 50χρονος προπονητής αναφέρθηκε στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, στο πάρτι σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης παραμονή της Πρωτοχρονιάς και στον δικηγόρο κ. Αλεξόπουλο. Ο δικηγόρος, το μεσημέρι της Τετάρτης (01/06), σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή T-Live του Alpha αναφέρθηκε στην υπόθεση.Υπενθυμίζεται, πως σε βάρος του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου είχε κινηθεί προκαταρκτική εξέταση, ύστερα από όσα είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή της η 24χρονη καταγγέλλουσα για βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, Γεωργία Μπίκα, ότι την προπηλάκισε μέσα στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.

Ο εισαγγελέας είχε παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας. Αξιολογώντας τα στοιχεία της έρευνας, ο εισαγγελέας πρωτοδικών έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται αδίκημα, ζητώντας να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση, πρόταση που εγκρίθηκε από εισαγγελέα εφετών.

«Είναι γνωστό άλλωστε, είχα αναλάβει ως υπερασπιστής της συγκεκριμένης υπόθεσης, στο βαθμό της προανάκρισης, αργότερα ανέλαβε άλλος σεβαστός συνάδελφος της Θεσσαλονίκης κι απ’ ότι έχω ενημερωθεί, αναφέρεται και το δικό του όνομα στην ανάρτηση του αυτόχειρα. Μου κάνει τρομερή εντύπωση, πως ένας άνθρωπος στην τελευταία του δήλωση, θέλοντας να δείξει την τοξικότητα η οποία υπάρχει πίσω απ’ όλο αυτό το παρασκήνιο που τον οδήγησε στην αυτοκτονία, αναφέρει και εμάς και μάλιστα αναφέρει ότι είχαν σκοπό να μας κάνουν κακό, να μας βλάψουν. Προφανώς δια της συμμετοχής μας στην υπεράσπιση στην συγκεκριμένη γνωστή υπόθεση της 24χρονης. Μου κάνει εντύπωση η δήλωση του εκλιπόντος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξόπουλος.

«Δεν απέσπασε τα χρήματα με δόλο – Η κόρη μου είχε προσπαθήσει να πάρει την 24χρονη φίλη της από το πάρτι»

Ένα άλλο πρόσωπο το οποίο αναφέρεται στην ανάρτηση του γυμναστή, σύμφωνα με την ίδια εκπομπή, είναι ο σύζυγος της γυναίκας την οποία «φωτογραφίζει» ως ηθική αυτουργό για την αυτοκτονία. Η κόρη του συγκεκριμένου είναι η φίλη της Γεωργίας Μπίκα, με την οποία η 24χρονη πήγε μαζί στο πάρτι.

Ο σύζυγος της γυναίκας αυτής, παραχώρησε δηλώσεις στο T-Live και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εγώ δεν τον γνώριζα τον άνθρωπο. Χθες έμαθα για εκείνον, το όνομα του. Το μόνο που γνωρίζω, μετά από συζήτηση με την πρώην σύζυγό μου, είναι ότι εκείνος ήταν ερωτευμένος μαζί της. Εγώ κάνω μια πολύ απλή αγροτική ζωή. Διατηρώ μια επιχείρηση. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Με στεναχώρησε που αναφέρουν το όνομα της κόρης μου στην όλη ιστορία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι παιδί έχω. Η κόρη μου είχε προσπαθήσει να πάρει την 24χρονη φίλη της εκείνο το βράδυ κα να φύγουν από το συγκεκριμένο πάρτι, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Τελικά, έφυγε από μόνη της. Μπορεί να είναι ένα μικρό παιδί αλλά είναι έξυπνη και γνωρίζει το καλό της. Εκείνη δεν γνώριζε κανέναν από το πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Πήγε γιατί της το ζήτησε η φίλη της. Η πρώην γυναίκα μου υπεραγαπάει τα παιδιά μας. Δεν θα τα έμπλεκε ποτέ σε μια τέτοια ιστορία. Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι είχε εμμονή με τη γυναίκα μου. Της έστελνε και μηνύματα με απειλές. Δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο είναι αληθές ότι η πρώην σύζυγός μου είχε αποσπάσει από τον συγκεκριμένο άνθρωπο χρήματα. Από την στιγμή όμως που είχαν σχέση, δεν το βρίσκω ούτε κακό, ούτε περίεργο. Σίγουρα δεν απέσπασε τα χρήματα με δόλο. Είμαι βέβαιος γι’ αυτό».

«Αυτή του πούλησε έρωτα»

Στην ίδια ανάρτηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τ-Live, η σύντροφός του και μάνα της ανήλικης φίλης της Γεωργίας Μπίκα, την παρότρυνε να πάει στο πάρτι με τους πλούσιους επιχειρηματίες και εκείνος της έλεγε να μην το κάνει και την παρακαλούσε να μην πάει το κορίτσι στο πάρτι.

Φίλος του 50χρονου προπονητή μίλησε στην εκπομπή και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα, ήταν πολύ άνετος οικονομικά. Τα 90.000 ευρώ τα είχε βγάλει επειδή είχε πουλήσει το αυτοκίνητο του και είχε ρευστοποιήσει κάποια χρήματα.  Επικοινώνησε μαζί μου και του είπα πώς μπορούσαμε μέσω της εφαρμογής με τα κρυπτονομίσματα, να επενδύσουμε τα 90.000 ευρώ. Κάτι το οποίο πραγματοποιήθηκε και μέσα σε λιγότερο από πέντε μήνες, αυτά τα λεφτά έφτασαν στο ποσό των 400.000 ευρώ. Αυτό για το πώς ήταν τα 400.000 ευρώ στα χέρια του. Η συμμαθήτρια του είχε πάει στο γυμναστήριο, τον προσέγγισε και σύναψαν ερωτική σχέση τον τελευταίο χρόνο. Αυτή ζούσε μια πολύ καταπιεστική σχέση με τον σύζυγό της και ήθελε να τον παρατήσει. Προκειμένου να τον εμπιστευτεί, ο 50χρονος της έδωσε τους κωδικούς από την εφαρμογή την τραπεζική όπου είχε μέσα τα λεφτά. Αυτή εξαργύρωσε ένα ποσό, συνέχισε να έχει επικοινωνία μαζί του, αλλά σιγά – σιγά άρχισε και αποστασιοποιούταν μέχρι που εξαφανίστηκε τελείως. Δεν τον ένοιαζαν τα λεφτά. Ένιωσε προδομένος. Ήταν πάρα πολύ ερωτευμένος μαζί της. Αυτή του πούλησε έρωτα».