Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής (27/5) όταν άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και πέταξαν τρικάκια σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται δίπλα από την ΑΣΟΕΕ.

Τα άτομα που πραγματοποίησαν την παρέμβαση πέταξαν τρικάκια που έγραφαν: «Λευτεριά στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη» και έσπασαν τις τζαμαρίες της τράπεζα θέλοντας να δείξουν τη συμπαράστασή τους στον «τοξοβόλο του Συντάγματος» που βρίσκεται στη φυλακή.

«Μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κλουβιά» επισημαίνεται σε ένα άλλο από τα τρικάκια που πέταξαν οι άγνωστοι για τον Γιάννη Μιχαηλίδη που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 23/5.

«Ο σύντροφος Γ.Μ. έχει στοχοποιηθεί εδώ και χρόνια από τις αρχές λόγω της ανατρεπτικής του δράσης. Πρόσφατα, λόγω της στοχοποίησής του, όπως και άλλων κρατουμένων, για την εξέγερση που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές του Μαλανδρίνο σε αλληλεγγύη με τον τότε απεργό πείνας Ντίνο Γιαντζόγλου, πήρε την επιλογή να αποδράσει από την φυλακή. Σε ληστεία που πραγματοποίησε ενόσω βρισκόταν στην παρανομία, πιάστηκε από τους μπάτσους και οδηγήθηκε και πάλι στην φυλακή.

Παρ´όλα αυτά, βάσει των νόμων του ίδιου του κράτους περί συγχωνεύσεων ποινών, ο σύντροφος πληροί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή του. Το συμβούλιο εκδικητικά τον κρατάει μέσα, λόγω των ασαφών και αόριστων “ουσιαστικών λόγων”, με ένα εντελώς αστήρικτο σκεπτικό περί γενικής δικαιολόγησης ληστειών από πλευράς του ΓΜ.

Ο σύντροφος βρίσκεται σε ένα ειδικό καθεστώς εξαίρεσης, λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων και πρακτικών του, εκτίοντας μια εξαντλητική ποινή που παρατείνεται αυθαίρετα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που έχει δημοσιευθεί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σχετικά με την απεργία πείνας στην οποία έχει προχωρήσει ο «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast