Για «κατασκευασμένα στοιχεία» και «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» κάνει λόγο σε δήλωση της η Βασιλική Θάνου αναφερόμενη στο ηχητικό ντουκουμέντο το οποίο οδήγησε στην ανάσυρση από το αρχείο της υπόθεσης των καταγγελιών του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου περί απόπειρας εκβιασμού με κεντρικό πρόσωπο την ίδια.

«Επαναλαμβάνω ότι ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχα για όσα ακούγονται στην συνομιλία μεταξύ του Βγενόπουλου και της κυρίας Δ.Μ. ως δήθεν αγγελιοφόρου μου» αναφέρει στη δήλωση της η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου.  

«Αυτό, άλλωστε, θα αποδειχθεί και πάλι αφού ο οικονομικός εισαγγελέας αποφάσισε την ανάσυρση της υπόθεσης βασιζόμενος αποκλειστικά σε μία προφανώς προσχεδιασμένη από το Βγενόπουλο συνομιλία που ο ίδιος την κατέγραφε χωρίς όμως ο ίδιος να την επικαλεστεί κατά την έρευνα της μήνυσης του διότι εγνώριζε ότι δεν αποδεικνύει κάτι δεδομένου ότι ακούγονται ακριβώς τα ίδια περιστατικά τα οποία καταγγέλλει και στην μήνυση του κατ αποτέλεσμα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που αγωνίστηκε κατά της διαφθοράς, παρουσιάζεται ως ελεγχόμενη από κάποιους που υιοθετούν πρόθυμα κατασκευασμένα στοιχεία που εμφανίζονται μάλιστα με τρόπο ύποπτο και μετά από 6 χρόνια ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα και οι διεφθαρμένοι παρουσιάζονται ως θύματα εκβιασμού» σημειώνει η κ. Θάνου.

Η υπόθεση μπαίνει και πάλι στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στο ηχητικό υλικό στα Εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας από τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι είναι γνήσιο καθώς είναι « χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων» . Το συγκεκριμένο υλικό θεωρήθηκε νέο στοιχείο και  αυτό οδήγησε στην επανεξέταση των καταγγελιών. Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.

Στο επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο , το οποίο είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, καταγράφεται συνομιλία του Ανδρέα Βγενόπουλου, που έχει φύγει από τη ζωή,  με γυναίκα επιχειρηματία, η οποία φέρεται να διατηρεί φιλική σχέση με την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ο επιχειρηματίας την επικαλέστηκε όταν το 2016 κατήγγειλε για απόπειρα εκβιασμού την  Βασιλική Θάνου.