Τρία επεισόδια σημειώθηκαν τις μέρες του Πάσχα με ανήλικους μαθητές να πιάνονται στα χέρια στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις 17χρονοι και ένας οδηγήθηκε χθες (26.4) στον εισαγγελέα. Η «βεντέτα» φαίνεται να ξεκίνησε από συμπλοκή στην πλατεία της περιοχής τη Μεγάλη Παρασκευή από την οποία εξασφάλισε βίντεο η ΕΡΤ 3.

Όπως φαίνεται στο βίντεο δύο άτομα έχουν πέσει στο έδαφος και κάποιοι τους χτυπούν με κλωτσιές. Είναι Μεγάλη Παρασκευή. Δύο άτομα συλλαμβάνονται και αφήνονται ελεύθερα. Τρεις μέρες μετά ακολουθεί νέα συμπλοκή με ξύλο έξω από σχολείο της περιοχής. Είναι δεύτερη μέρα του Πάσχα και από τη συμπλοκή δύο 17χρονοι διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Ένας 17χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης. Μετά την προσαγωγή του ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο φόβος για νέο κύκλο συμπλοκών ανησυχεί τους κατοίκους. Από την Αστυνομία αποφασίστηκε να ληφθούν ειδικά μέτρα στην περιοχή.

«Είναι ένα θέμα που προβληματίζει, οι μορφές βίας σε μαθητές. Θέλουμε να δούμε αν είναι αποτέλεσμα της πανδημίας και του εγκλεισμού» λέει ο Θανάσης Κοκόνας, πρόεδρος Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων Μακεδονίας Θράκης.