Συγκλονίζει ο θρήνος της μητέρας του άτυχου 52χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από 93χρονο στην Τήνο για ασήμαντη αφορμή. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ηλικιωμένος πήρε μια καραμπίνα, που είχε στο σπίτι, και πυροβόλησε δύο φορές τον 52χρονο Σπύρο, για μια θέση πάρκινγκ.

«Έσπασε το τζάμι και του έριξε δύο τουφεκιές. Είχαν ανταλλάξει λόγια πολλές φορές γιατί αυτός (ο 93χρονος) έκανε τα γλυκά μάτια στην κοπέλα του Σπύρου. Έχει δεκάδες μηνύσεις από πολλούς ανθρώπους» λέει αρχικά η γυναίκα μιλώντας στο Star.

«Αυτός δεν πρόκειται να πάει στη φυλακή γιατί είναι 93 χρονών, εμένα το παιδί μου ποιος θα το φέρει πίσω; Στεναχωριέμαι πάρα πολύ γιατί και τα δυο μου τα παιδιά χάθηκαν άδικα. Τέτοια ώρα τον είχα πάρει τηλέφωνο χθες και πάντα μου έλεγε πολλές φορές “μάνα να είσαι καλά, μάνα πρόσεχε γιατί είσαι μεγάλη γυναίκα. Μανούλα σ’ αγαπώ και πρόσεχε” ήταν τα τελευταία λόγια που μου είπε» συγκλονίζει η γυναίκα

«Θέλω να γίνει δικαστήριο και να πληρώσει γι’ αυτό που έγινε» καταλήγει.

Το χρονικό του εγκλήματος – «Καλά του έκανα» φέρεται να είπε ο 93χρονος δράστης

Το θύμα βγήκε από το σπίτι του και κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του. Ο δράστης βρισκόταν στο μπαλκόνι και από εκεί λογομάχησε με τον αγιογράφο με αφορμή τη θέση όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, αλλά και άλλες διαφορές που είχαν από το παρελθόν για ασήμαντα ζητήματα (σ.σ. ο ηλιακός θερμοσίφωνας, κάποια καλώδια κ.ά.).

Ο 93χρονος πήρε την καραμπίνα, κατέβηκε κάτω και αρχικά έσπασε με το κοντάκι του όπλου το τζάμι του αυτοκινήτου του 50χρονου, μετά πήγε από την πλευρά της θέσης του οδηγού και πυροβόλησε το θύμα δύο φορές σχεδόν εξ’ επαφής. Ο άτυχος αγιογράφος έφερε τραύματα από σκάγια στην κροταφική περιοχή του κεφαλιού, δείγμα ότι ο υπερήλικας ήθελε να τον σκοτώσει.

Οι διαφορές από τα παλιά

Στο παρελθόν ο υπερήλικας είχε καταδικαστεί για απόπειρα σωματικών βλαβών σε βάρος του 50χρονου Σπύρου Μ., καθώς είχε αποπειραθεί να τον χτυπήσει με μία ξύλινη μαγκούρα. Τότε η μήνυση που υπέβαλε ο αγιογράφος δικάστηκε και επιβλήθηκε ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα στον υπερήλικα, ο οποίος είχε κι αυτός από την πλευρά του μηνύσει δύο φορές το θύμα του.

Ο ηλικιωμένος είχε κατηγορήσει μία φορά τον αγιογράφο ότι του δηλητηρίασε το πηγάδι και μία άλλη φορά για τοποθέτηση παράνομης κεραίας στην ταράτσα του κτιρίου όπου βρίσκεται το σπίτι του, χωρίς ωστόσο αποδείξεις με αποτέλεσμα οι μηνύσεις να αρχειοθετηθούν.

Το πιθανότερο είναι ότι ο δράστης, λόγω της ηλικίας του, δεν θα μπει φυλακή.

Η ομολογία

Ο 93χρονος ομολόγησε το έγκλημα και φαίνεται αμετανόητος, βρίζει και φωνάζει και σύμφωνα με πληροφορίες του Mega είπε «καλά του έκανα».

Επί σειρά ετών φαίνεται ότι ισχυριζόταν για το θύμα ότι «μου χάλασε τον ηλιακό θερμοσίφωνα», «μου έκανε ζημιά στην πόρτα», «φταίει για καλώδια που κρέμονται στην οικοδομή», «έβαλε παράνομα κεραία στην ταράτσα», «δηλητηρίασε το πηγάδι μου».

Ο άτυχος 50χρονος έχει δύο παιδιά και πρόσφατα είχε χάσει τον αδερφό του από καρκίνο.