Χρόνιες προσωπικές διαφορές, για ασήμαντες αφορμές από την συμβίωση τους στην ίδια πολυκατοικία στη Χώρα της Τήνου, είχαν δράστης και θύμα της άγριας δολοφονίας που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στο νησί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης ηλικίας 93 ετών είχε στήσει καρτέρι στον 50χρονο διευθυντή Σχολής Αγιογραφίας. Την ώρα που αυτός επέστρεψε σπίτι μετά τον καθιερωμένο κυριακάτικο εκκλησιασμό και πριν προλάβει να κατέβει από το Ι.Χ. αυτοκίνητο του, ο 93χρονος τον πλησίασε κρατώντας μία κυνηγετική καραμπίνα και τον πυροβόλησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα το θύμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες είχαν συχνά διαπληκτισμούς για ασήμαντα θέματα, όπως ο ηλιακός θερμοσίφωνας ή κάποια καλώδια της πολυκατοικίας, ωστόσο, κανείς δεν πίστευε ότι ο 93χρονος θα έφτανε στο σημείο να σκοτώσει τον γείτονά του. Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί εντόπισαν τον υπερήλικα δράστη και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τήνου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 93χρονος ήταν άτομο που ιδίως τα τελευταία χρόνια προκαλούσε αρκετά συχνά περιστατικά έντασης. Όσον αφορά την ποινική του μεταχείριση, πρώτα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, εν συνεχεία στον ανακριτή και μετά θα αποφασιστεί η προφυλάκιση του ή όχι.