Διαμάχη αρκετών ετών είχε ο 93χρονος που λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής δολοφόνησε τον 50χρονο διευθυντή σχολής Αγιογραφίας, στην Χώρα της Τήνου, με μηνύσεις που τέθηκαν στο αρχείο αλλά και μία καταδικαστική απόφαση σε βάρος του υπερήλικα.

Πιο αναλυτικά, ο 93χρονος είχε καταδικαστεί κατά το παρελθόν για απόπειρα σωματικών βλαβών σε βάρος του 50χρονου Σπύρου Μ., καθώς είχε αποπειραθεί να τον χτυπήσει με μία ξύλινη μαγκούρα. Τότε η μήνυση που υπέβαλε ο αγιογράφος δικάστηκε και επιβλήθηκε ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα στον υπερήλικα, ο οποίος είχε κι αυτός από την πλευρά του μηνύσει δύο φορές το θύμα του. Ο ηλικιωμένος είχε κατηγορήσει μία φορά τον αγιογράφο ότι του δηλητηρίασε το πηγάδι και μία άλλη φορά για τοποθέτηση παράνομης κεραίας στην ταράτσα του κτιρίου όπου βρίσκεται το σπίτι του, χωρίς ωστόσο αποδείξεις με αποτέλεσμα οι μηνύσεις να αρχειοθετηθούν.

Τον πυροβόλησε εξ’ επαφής

Όσον αφορά στο χρονικό της σημερινής δολοφονίας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από την προανάκριση που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ., το θύμα βγήκε από το σπίτι του και κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του. Ο δράστης βρισκόταν στο μπαλκόνι και από εκεί λογομάχησε με τον αγιογράφο με αφορμή τη θέση όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, αλλά και άλλες διαφορές που είχαν από το παρελθόν για ασήμαντα ζητήματα (σ.σ. ο ηλιακός θερμοσίφωνας, κάποια καλώδια κ.ά.). Στη συνέχεια, ο 93χρονος πήρε την καραμπίνα, κατέβηκε κάτω και αρχικά έσπασε με το κοντάκι του όπλου το τζάμι του αυτοκινήτου του 50χρονου, ενώ αμέσως μετά κινήθηκε από την πλευρά της θέσης του οδηγού και πυροβόλησε το θύμα δύο φορές σχεδόν εξ’ επαφής. Ο άτυχος αγιογράφος έφερε τραύματα από σκάγια στην κροταφική περιοχή του κεφαλιού, δείγμα ότι ο υπερήλικας ήθελε να σκοτώσει.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η θέση όπου είχε σταθμεύσει το όχημά του ο 50χρονος αγιογράφος ήταν δημόσια. Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας είδαν τον 93χρονο να κάθεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του, ενώ μόλις τους είδε κι αυτός φώναξε: «Εγώ το έκανα. Εγώ τον σκότωσα». Δίπλα από τον ηλικιωμένο βρισκόταν το δίκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε στη δολοφονία. Κατά την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένας κάλυκας, με τους αστυνομικούς να αντιλαμβάνονται ότι ο δράστης πυροβόλησε μία φορά το θύμα στο κεφάλι. Η αρχική αναφορά έκανε λόγο για δύο πυροβολισμούς, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι ο δεύτερος κρότος προήλθε από το σπάσιμο του τζαμιού του οχήματος του θύματος από τον δράστη, πριν ανοίξει πυρ.

Ομολόγησε το έγκλημά του

Ο 93χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, έχοντας ομολογήσει το έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επί σειρά ετών ισχυριζόταν για το θύμα ότι «μου χάλασε τον ηλιακό θερμοσίφωνα», «μου έκανε ζημιά στην πόρτα», «φταίει για καλώδια που κρέμονται στην οικοδομή», «έβαλε παράνομα κεραία στην ταράτσα», «δηλητηρίασε το πηγάδι μου». Το θύμα περιγράφεται ως ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ο οποίος είχε δύο παιδάκια. Πρόσφατα είχε χάσει τον αδερφό του από καρκίνο (σ.σ. επίσης πατέρα δύο παιδιών), ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντής σχολής Αγιογραφίας της Τήνου.