Με το μεγάλο και ανείπωτο δράμα της υπόθεσης με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα να έχει μόλις πάρει μια ξεκάθαρη εικόνα και με την μητέρα αυτών των παιδιών να κατηγορείται πια επίσημα για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο του τρίτου παιδιού της (για αρχή) το ενδιαφέρον και όλα τα βλέμματα στρέφονται τώρα στον πατέρα των τριών παιδιών, τον Μάνο Δασκαλάκη.

Όλο αυτό το διάστημα που οι πληροφορίες, οι διαρροές και τα κουτσομπολιά για την Ρούλα Πισπιρίγκου έβγαιναν στο φως της δημοσιότητας με ρυθμούς ντόμινο, ο πατέρας των παιδιών περνούσε μάλλον «κάτω από το ραντάρ», επιλέγοντας ο ίδιος μια στάση ήπια και δείχνοντας την ίδια στιγμή την αμέριστη στήριξη και πίστη στο πρόσωπο της γυναίκας του.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Αν και κάποιες πληροφορίες «σκίασαν» σε έναν βαθμό και το δικό του προφίλ (όπως το ότι δύο μήνες πριν από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ο ίδιος είχε έρθει στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις οντισιόν για το X-Factor, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος) ή ότι παρακολουθούσε συναυλία με την Ρούλα Πισπιρίγκου το καλοκαίρι του 2021 ενώ είχαν ήδη πεθάνει τα δύο παιδιά τους και η Τζωρτζίνα είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη, παρ’ όλα αυτά, ήταν τέτοια η «μανία» του κόσμου με την Ρούλα Πισπιρίγκου που ο πατέρας των παιδιών πήρε πιο περιφερειακό ρόλο στο ενδιαφέρον του κοινού.

Τι λέει ιατρική πηγή στην Πάτρα για τον πατέρα- «Είναι ένα αίνιγμα αυτός ο άνθρωπος»

«Ήταν ένας ευγενικός κύριος, ωραιότατος, o οποίος δεν ήταν όμως μέσα στο πρόβλημα, δεν έδειχνε να έχει ενσυναίσθηση με το πρόβλημα του παιδιού του» περιγράφει στο Newsbeast ιατρική πηγή στην Πάτρα που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της και συνεχίζει: «Έμοιαζε με θεατή σε ταινία, όπως και η γυναίκα του. Κανείς δεν γνωρίζει γι’ αυτόν περισσότερα, ούτε έχει καταλάβει τον ρόλο του. Είναι ένα αίνιγμα ο πατέρας. Ευγενικός και δεν μας δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Δεν τον νιώσαμε όμως σαν ένα πατέρα κοντά στο παιδί του. Δεν ήταν αυτό που περιμένεις δηλαδή από έναν πατέρα».

Η οικογένεια με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ ο μπαμπάς των τριών κοριτσιών αντιλήφθηκε σε κάποια φάση των εξελίξεων ότι οι γιατροί είχαν αρχίσει να υποψιάζονται την μητέρα για τις συμπεριφορές της, ο ίδιος δεν τους ρώτησε τίποτα, ούτε απευθύνθηκε σε αυτούς για να μάθει στοιχειώδη πράγματα για το παιδί του και την γυναίκα του. Δεν ρώτησε τους γιατρούς δηλαδή γιατί παρέπεμψαν σε ψυχίατρο την γυναίκα του (τον Απρίλιο του 2021) ή γιατί ζητούσαν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες από την οικογένεια όπως την ιατροδικαστική έκθεση του πρώτου παιδιού και στη συνέχεια και την ιατροδικαστική έκθεση του δεύτερου παιδιού.

Όπως μας είπε άλλωστε ο ίδιος άνθρωπος, ενώ η Τζωρτζίνα είχε βγει μόλις από την εντατική και ήταν με γαστροστομία αλλά και πλέον εγκεφαλικά ανάπηρη δεν ήταν μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου που τα απογεύματα βρίσκονταν στην παραλία και έβγαζε φωτογραφίες, ήταν και ο άντρας της δίπλα της.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο, ο πατέρας ζήτησε και πήρε τον πλήρη ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας, μόλις δύο ημέρες πριν την ανακοίνωση ότι βρέθηκε κεταμίνη στις τοξικολογικές εξετάσεις της, δύο μήνες μετά τον θάνατο του παιδιού στην Αθήνα και όταν πια ο κλοιός γύρω από την Ρούλα Πισπιρίγκου είχε γίνει πια ασφυκτικός.

Πάντως, την ώρα που όπως μας έλεγε νωρίτερα και ο κος Μαυροειδάκος, θα υπάρχουν άμεσα εξελίξεις στο κομμάτι των συνένοχων και συναυτουργών εννοώντας πως θα έρθουν απ ’ο, τι φαίνεται γρήγορα εντάλματα σύλληψης για το στενό συγγενικό περιβάλλον, με κάποιους να λένε ότι αυτά θα αφορούν τον πατέρα των παιδιών Μάνο Δασκαλάκη αλλά και την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, οι γιατροί που συναναστράφηκαν με αυτούς τους ανθρώπους έχουν μια ισχυρή σύσταση να μην μιλούν σε αυτή την κρίσιμη φάση για την συμπεριφορά των δύο γονιών μιας και το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται έντονα και στην υπόλοιπη οικογένεια.