Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, με την υπόθεση που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία να φτάνει στο τέλος της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, τα τελευταία στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές δείχνουν ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ήταν ασφυκτικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΜΠΑΜ» που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ο τοξικολογικός έλεγχος, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα που απεβίωσε στις 29/1/2022 ούσα νοσηλευόμενη σε Νοσοκομείο της Αθήνας, βρήκε ουσία η οποία σε πρώτη φάση δεν φέρεται να δικαιολογείται επαρκώς από τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε το κορίτσι εξαιτίας της παραπληγίας η οποία της είχε δημιουργηθεί από την δυσεξήγητη ανακοπή την οποία υπέστη στις 11 Απριλίου 2021. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δείγμα έχει ήδη σταλεί σε ειδικό κέντρο της Βορείου Ελλάδος, το οποίο τώρα καλείται να επιβεβαιώσει εργαστηριακά τα ευρήματα και να ανάψει το φως στο Ανθρωποκτονιών προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Οι κακώσεις στο πρόσωπο της Μαλένας

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι κακώσεις στο πρόσωπο της Μαλένας, του πρώτου παιδιού που πέθανε στην οικογένεια, προήλθαν από την πίεση του δράστη με την παλάμη του.

Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει: «Πρόκειται για τυπικές κακώσεις προσώπου σε προσπάθεια απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από τον δράστη κατά την πίεση με την παλάμη του επί του προσώπου της Μαλένας με αποτέλεσμα απόφραξη έξω στομίων αεροφόρων οδών με επακόλουθο την ασφυξία και τον θάνατο».

Γρηγόρης Λέων για νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Εγκληματική ενέργεια με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει

ην άποψη ότι η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα βρίσκεται «στην τελική ευθεία» εξέφρασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ενώ αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστική έκθεση που έδειχνε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την ηπατική ανεπάρκεια

«Από την αρχή η αιτία θανάτου ήταν μια επιστημονική κρίση που προφανώς δεν ήταν ορθή. Το ευτύχημα ήταν ότι έχουν καταγραφεί τα δεδομένα σωστά. Στα δείγματα που εστάλησαν για ιστολογική εξέταση δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί αυτών», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο MEGA, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ζήτημα και με την έκθεση της Ίριδας.

«Ήμουν από τους πρώτους που είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την ιατροδικαστική έκθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει, η αιτία θανάτου που δείχνει την ηπατική ανεπάρκεια, «πρέπει να αναθεωρηθεί και να ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο».

«Εγκληματική ενέργεια με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Εκτιμώ ότι το μείζον είναι να βρεθεί λύση για τους τρεις θανάτους, να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση», κατέληξε.