Η υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, δηλαδή η βασική υπόθεση που απασχολεί νυχθημερόν media και κοινό εδώ και πάνω από ένα μήνα, μπορεί στο κομμάτι των πιο κίτρινων διαρροών και των σεναρίων να δίνει καθημερινά πλούσιο… υλικό, με συγγενείς, φίλους, γνωστούς και αγνώστους να παραθέτουν ο καθένας το σενάριο και τις πληροφορίες του, όσον αφορά όμως στο κομμάτι της προανάκρισης αλλά και της παράδοσης των τελικών αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής έρευνας, αυτό προχωρά με πολύ πιο αργούς ρυθμούς.

Κατ’ αρχάς, σύμφωνα με όσα είπε στο Newsbeast ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος εξετάζει την περίπτωση της Τζωρτζίνας, ο ίδιος δεν αναμένεται να έχει στα χέρια του τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας πριν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό κατά τον ίδιο, είναι ότι τα εργαστήρια έχουν αφενός κι άλλες υποθέσεις να κοιτάξουν και αφετέρου ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω και της ιδιαίτερης βαρύτητας της υπόθεσης γίνεται ένας άνευ προηγουμένου εκτεταμένος και εξειδικευμένος έλεγχος αλλά και επαλήθευση των ευρημάτων.

Να σημειωθεί εδώ ότι πριν από ένα μήνα ο κος Μπουζιάνης είχε εκτιμήσει πως η απάντηση αυτών των εξετάσεων θα δινόταν το πολύ σε δύο εβδομάδες, αλλά ο χρόνος αυτός έχει ήδη παρέλθει. Για αργοπορία στις απαντήσεις έχει κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων.

«Εμείς δεν έχουμε ακόμα κληθεί» λέει ο πρόεδρος της ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο του Ρίο

Η οικογένεια με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Την ίδια στιγμή συγκεχυμένες είναι και οι πληροφορίες για το πότε κα με ποια με σειρά, θα εξεταστούν οι μάρτυρες στην Πάτρα, αρχής γενομένης από τους πολλούς γιατρούς που παρακολούθησαν τα δύο παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο αλλά και στο Καραμανδάνειο.

Χθες, διέρρευσε η πληροφορία πως κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται στην Πάτρα, προκειμένου να πάρει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές.

Ο διευθυντής της παιδιατρικής ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος θεωρείται από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στο κομμάτι των καταθέσεων, μιλώντας στο Newsbeast είπε πως σε κάθε περίπτωση ο ίδιος αλλά και οι γιατροί του νοσοκομείου όπου εργάζεται δεν έχουν λάβει καμία ειδοποίηση, ούτε και έχουν την παραμικρή ιδέα του πότε θα καταθέσουν.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ και 50 μέρες έχω δηλώσει πως είμαι πλήρως στη διάθεση των Αρχών για να καταθέσω και να βοηθήσω προς οποιαδήποτε κατεύθυνση μπορώ. Άλλωστε υπήρξα κοντά με την Τζωρτζίνα και με αυτή την οικογένεια επί μήνες. Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το σκεπτικό των αρχών αλλά φυσικά συνεχίζουμε να δηλώνουμε διαθέσιμοι».

Να σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbeast, σε αντίθεση με τους γιατρούς της Πάτρας, οι γιατροί του Παίδων Αθήνας έχουν ξεκινήσει να καταθέτουν αυτά που είδαν και έζησαν δίπλα στη μικρή Τζωρτζίνα. Ένας από τους λόγους που ξεκίνησαν από την Αθήνα οι καταθέσεις φαίνεται να είναι πως οι εν λόγω γιατροί ήταν οι τελευταίοι που βρέθηκαν κοντά στο τρίτο κατά σειρά νεκρό παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, άρα είναι και αυτοί που μπορούν να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για τις τελευταίες ημέρες της ζωής της.

Η «βοήθεια» στον ένοχο και το πολύ διάστημα που ίσως χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι απαντήσεις

Τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Την ίδια στιγμή, με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις να μην έχουν παραδοθεί (αν και διαρρέεται ότι ολοκληρώθηκαν), με την αναμονή ενός συνδυασμού όλων των ιατροδικαστικών εκθέσεων και των τριών παιδιών με τους ιατρικούς φακέλους τους αλλά και με τις καταθέσεις των γονέων να ακούγεται ότι θα έρθουν τελευταίες, φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για την λύση του μυστηρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbeast δεν αναμένεται πριν τις αρχές Απριλίου να υπάρχει μια κάποια τοποθέτηση από τις αρχές.

Πως η υπόθεση έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά της είναι κάτι που τόνισε και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατροδικαστικής και Ιατροδικαστικών Επιστημών, Ελένη Ζαγγελίδου, σε συνέντευξη στο pelop.gr. Εκεί δήλωσε τα εξής: «ένα τόσο τραγικό και σπάνιο φαινόμενο είναι προφανές ότι απασχολεί έντονα την ιατροδικαστική κοινότητα. Θέλω, ωστόσο, να είμαι επιφυλακτική και προσεκτική. Έχει πολύ δρόμο αυτή η υπόθεση μπροστά μας. Εκτός κι αν κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο συντείνει καταλυτικά στη λύση του γρίφου γρήγορα. Δεν εξαντλείται η υπόθεση στην επιστημονική, ιατροδικαστική και ιατρική προσέγγισή της. Θα μας βρει καλοκαίρι…».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, o οποίος έχει καταδείξει ως πιθανότητα τον ασφυκτικό θάνατο για τα δύο από τα από τα τρία παιδιά της οικογένειας, επεσήμανε σήμερα με νόημα, αναφερόμενος σε δηλώσεις άλλων ιατροδικαστών πως: «όλοι εμείς που μιλάμε έχουμε προσφέρει μια καλή υπηρεσία στον δράστη, εάν υπάρχει, έχοντας δώσει πολλές πληροφορίες, τόσες που δεν θα χρειαστεί ούτε τεχνικό πραγματογνώμονα. {…} Το θέμα είναι να προστατεύσουμε την επιστήμη μας, να μας έχουν εμπιστοσύνη οι πολίτες» κατέληξε ο κ. Λέων.

Σε επικοινωνία που είχε το Newsbeast με τον ίδιο o κος Λέων συμπλήρωσε πως η ανάγκη για γέμισμα χρόνου και χώρου σε όλα τα media που ασχολούνται καθημερινά με το θέμα, έχουν οδηγήσει σε τόσο υπερανάλυση ιατροδικαστικών αλλά και ιατρικών πληροφοριών, που θέλοντας και μη, αν υπάρχει ένοχος, ο τελευταίος έχει αποκτήσει μια ισχυρή φαρέτρα επιχειρημάτων και απαντήσεων που μπορεί ενδεχομένως να δώσει γύρω από το θέμα.