Στις 11 Μαρτίου αναμένεται να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας η εκδίκαση της υπόθεση του θανάτου, του Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον που άφησε την τελευταία του πνοή τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας συνήγοροι υπεράσπισης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ζήτησαν από την έδρα του δικαστηρίου να απορριφθεί η έφεση του αντεισαγγελέα Εφετών κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών. Τελικά το δικαστήριο απέρριψε την έφεση μόνο για τον έναν εκ των επτά κατηγορουμένων και η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε κανονικά.

Σήμερα κατέθεσε μόνο ο πατέρας του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων.

δικαστήριο

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2018, είχαν κριθεί ένοχοι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι αρχικά είχαν κριθεί ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά στην συνέχεια είχαν απαλλαχθεί της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

«Περιμένουμε ότι οι κατηγορούμενοι θα καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση»

«Περιμένουμε ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη και ότι οι κατηγορούμενοι θα καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δεν μας ικανοποίησε η πρώτη απόφαση. Ελπίζαμε ότι θα καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση» ανέφερε η μητέρα του Μπακάρι Χέντερσον η οποία βρίσκεται μαζί με τον πατέρα του στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τη δίκη.