Για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον στον Λαγανά. Υπενθυμίζουμε ότι ο νεαρός τουρίστας έχασε τη ζωή του στο νησί το 2017, μετά από άγριο ξυλοδαρμό καθώς είχε δεχτεί 19 κλωτσιές στο κεφάλι.

Στη σημερινή διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας υπέβαλε αίτημα αναβολής με το αιτιολογικό πως δεν μπορούσε να παρίσταται στην ακροαματική διαδικασία, καθώς έπρεπε να είναι παρών σε άλλη δίκη αναφέρει το imerazante.gr.

Το αίτημα έγινε δεκτό με την πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών να ξεκαθαρίζει ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα αρχίσει την Τετάρτη, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια άλλων αναβολών για την υπόθεση, η οποία εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης οι τότε δικηγόροι της οικογένειας του Μπακαρί.

«Περιμένουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2018, είχαν κριθεί ένοχοι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι αρχικά είχαν κριθεί ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά στην συνέχεια είχαν απαλλαχθεί της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

Στην Ελλάδα βρίσκονται για μια ακόμα φορά και οι γονείς του Μπακάρι. «Περιμένουμε ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη και ότι οι κατηγορούμενοι θα καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δεν μας ικανοποίησε η πρώτη απόφαση. Ελπίζαμε ότι θα καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση» είπε η μητέρα του.