Βέβαιος ότι ο πατέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα που πέθαναν υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το θάνατο των κοριτσιών του εμφανίζεται ο κουμπάρος του ζευγαριού, Πέτρος Σταμίρης.

«Έχω να τους δω από την κηδεία της Τζωρτζίνας. Έχουν κλειστεί στο σπίτι, ο Μάνος δουλεύει όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ» λέει μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 ενώ περιγράφει πώς βίωσε και ο ίδιος το πρόβλημα της υγείας της μικρής Τζωρτζίνας. «Ήμουν δίπλα στην Τζωρτζίνα όσο ήταν εδώ στην Πάτρα, δεν είχα πάει στην Αθήνα. Περίπου ένα μήνα ήταν σε ΜΕΘ. Ήμουν συνέχεια με τον Μάνο εκεί, μέναμε μαζί το βράδυ εγώ με τον πατέρα της.  Η μητέρα, ήταν όλη την ημέρα, το βράδυ πήγαινε στο σπίτι» αναφέρει.

«Εγώ έγινα κουμπάρος λόγω του Μάνου, ήμασταν φίλοι και γίναμε κουμπάροι. Μέσω του Μάνου γνωρίστηκα με τη Ρούλα» λέει ο Πέτρος Σταμίρης και στη συνέχεια μιλά για τις σχέσεις της μητέρας με τα τρία κοριτσάκια: «τα παιδιά της τα αγαπούσε. Μια χαρά τα πρόσεχε και τα πήγαινε στο σχολείο και σε ΚΔΑΠ και σε αθλητικές δραστηριότητες. Εγώ μέχρι και τώρα που διαβάζω διάφορα, δεν πιστεύω ότι έχει κάνει κάτι η Ρούλα. Δηλαδή αν αποδειχθεί ότι έχει γίνει κάτι, θα πέσουμε από τα σύννεφα» τονίζει.

Σε ερώτηση για το τι λέει ο Μάνος για τα σενάρια που εμπλέκουν τη γυναίκα του στους θανάτους των παιδιών τους, ο κουμπάρος του ζευγαριού λέει ότι «δεν θέλει να πιστέψει ότι η γυναίκα του μπορεί να έχει κάνει κάτι».

«Τουλάχιστον για τον Μάνο βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι καθαρός τελείως. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει κάνει κάτι η Ρούλα.  Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.  Είναι αυτό που λένε όλοι ότι συναισθηματικά θα μπορούσε να δείξει πιο πολύ σαν πόνο.  Αυτό μου έκανε λίγο εντύπωση. Ότι έπρεπε να ήταν πιο πονεμένη. Μπορεί όμως να είναι ο χαρακτήρας της έτσι, να το περνάει έτσι» λέει ο κ. Σταμίρης.

«Πάντα ο πατέρας ήταν πιο θλιμμένος. Αν έχει γίνει το οτιδήποτε, ο Μάνος θα είναι αθώος, θρήνησε πολύ για τα παιδιά του. Η Ρούλα ήταν πιο ήρεμη, πιο πολύ από όλα, τα ‘χασε στη Μαλένα» συνεχίζει και καταλήγει: «ανά διαστήματα χωρίζανε. Τους λόγους δεν μου τους έχει πει, ούτε έχω ανακατευτεί. Χωρίζανε, τα ξαναβρίσκανε. Από τη Μαλένα και μετά χωρίζανε και τα ξαναβρίσκανε».

Κατερινόπουλος: Θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια

Έγκλημα βλέπει πίσω από τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα ο επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Δεν μπορώ να πειστώ ότι οφείλεται σε κάποια αίτια ιατρικά γιατί υπάρχουν κάποια ερωτηματικά, τα οποία έβαλα και συνεχίζω να βάζω και στα οποία πρέπει να δώσουν απαντήσεις και η αστυνομία και οι επιστήμονες. Θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια» επισήμανε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Δεν υπάρχει μια σαφέστατη μέχρι αυτή την στιγμή ιατροδικαστική εξέταση που να λέει ότι ο θάνατος οφείλεται σε συγκεκριμένο παθολογικό γεγονός. Εδώ έχουμε τρία παιδιά, τα οποία ισχυρίζονται κάποιοι ότι πιθανόν να υπάρχουν γονιδιακά προβλήματα και ο θάνατος να οφείλεται εκεί. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο η λογική λέει όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, ότι το πρώτο που θα ταξίδευε στους ουρανούς είναι το πρώτο παιδί κατά σειρά γεννήσεως, αλλά εδώ είναι το τελευταίο παιδί» πρόσθεσε.