«Μιλάμε πλέον για ώρες. Και οι ιστολογικές εξετάσεις έχουν βρει τον δρόμο τους, έχουν μπει σε μια διαδικασία διερεύνησης. Και αυτές μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμες». Αυτό τόνισε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, σε δηλώσεις του στον Open για τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας στην Πάτρα που έφυγε από τη ζωή στα τέλη Ιανουαρίου.

«Οι τοξικολογικές εξετάσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί», συνέχισε ο ίδιος.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για το τοξικό αέριο και τη διάψευση, ο ιατροδικαστής τόνισε: «Σέβομαι απόλυτα τον ρόλο των δημοσιογράφων. Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το ρεπορτάζ. Εγώ όμως ιατροδικαστής πρέπει να αναμένων τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να μιλήσω με βεβαιότητα.

Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά με τα μέσα της επιστήμης».

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι γίνεται μια πλήρης διερεύνηση. Η ιατροδικαστική διερεύνηση στο τρίτο περιστατικό είναι πληρέστατη, θα βοηθήσει πάρα πολύ τις αρχές να συνδυαστεί με τις πληροφορίες που οι αστυνομικές και άλλες αρχές έχουν.

Η επίλυση του θανάτου της τρίτης κοπέλας θα είναι το “κλειδί” για να ξεκλειδώσουν τα ερωτήματα που ήταν αναπάντητα στους δύο άλλους θανάτους», υπογράμμισε ακόμη.