Οι γιατροί που παρακολουθούσαν την μικρή Τζωρτζίνα από την Πάτρα, ήθελαν να τοποθετήσουν κάμερες στο δωμάτιο που νοσηλεύονταν το παιδί, φαίνεται να προκύπτει από νέα δεδομένα που βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ του Mega αναφδέρει ότι οι γιατροί ανησύχησαν, γιατί η υγεία του παιδιού χειροτέρευε όποτε βρισκόταν μόνο, κάτι που συνέβαινε όταν έμενε στο μονόκλινο δωμάτιο του. Αντιθέτως, όποτε νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ, ή σε χώρο που βρίσκονταν προσωπικό του νοσοκομείου, η υγεία ήταν σταθερή.

Όλα αυτά δημιούργησαν σαφείς υπόνοιες στους γιατρούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής. Παρόλα αυτά, το σχέδιο τους δεν υλοποιήθηκε.

Μάλιστα, στην εκπομπή «Live News» μίλησε και ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος δήλωσε για τον θάνατο του παιδιού, ότι «δεν προέκυψε βλάβη από ιατροφαρμακευτικό χειρισμό. Αυτό κατέγραψα στην έκθεσή μου. Είχα συστήσει να γίνουν επανεξετάσεις τότε. Θεωρώ ότι όλα αυτά θα γίνουν με μέριμνα του ιατροδικαστή και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών που διαχειρίζεται το περιστατικό».

«Μπήκε ανθρώπινο χέρι στο θάνατο των τριών κοριτσιών»

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αναφέρθηκε στο θάνατο των τριών κοριτσιών. Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι τα παιδιά «πέθαναν σε συγκεκριμένες μέρες» και μάλιστα Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως να θέλει «να ενοχοποιήσει κανέναν».

«Εδώ έχουμε τρεις θανάτους και η ιστορία “άνοιξε” στο τρίτο παιδί. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, θα ήμουν ο τελευταίος που θα κατηγορούσα τους γονείς, αλλά είναι πολλά τα ερωτηματικά και δεν ξεκινάνε μόνο από το αν η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε ή έδωσε ευρήματα […] Και τα τρία παιδιά πέθαναν σε συγκεκριμένες μέρες και επιμένω σε αυτό γιατί είναι Σαββατοκύριακα όλα. Αυτό λέει ότι σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία, κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν βιάζομαι, αλλά είμαι πεπεισμένος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι εδώ “μπήκε” ανθρώπινο χέρι. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε, είναι θέμα των αρχών», είπε χαρακτηριστικά.

Τι κατέθεσε ο παππούς των τριών παιδιών

«Κλειδί» στην υπόθεση είναι η κατάθεση του παππού των τριών κοριτσιών, ο οποίος κατέθεσε στην αστυνομία στην Αθήνα, δυο ημέρες μετά το θάνατο της Μαλένας. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς του τμήματος Αμπελοκήπων ότι η εγγονή του παρουσίαζε συνεχή βελτίωση αλλά και ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα για τη σώσουν.

Η κατάθεσή του έρχεται σε αντίθεση με αυτά που υποστήριξαν οι γονείς και ειδικά η μητέρα που κατηγορούσε στη δική της κατάθεση το προσωπικό του νοσοκομείου για αδράνεια. Σημαντική διαφορά είναι ότι η κατάθεση του παππού δόθηκε αμέσως μετά τον θάνατο της μικρής στην Αθήνα, ενώ οι γονείς κατέθεσαν τέσσερις μήνες μετά, στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 στην Πάτρα υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου η οποία τελικά τέθηκε στο αρχείο.