Μία 56χρονη Ελληνίδα έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα δίδυμα αγοράκια σε ιδιωτικό μαιευτήριο των Αθηνών. Η Ιωάννα, γυμνάστρια στο επάγγελμα, έκανε πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Αλβανία, η οποία ήταν επιτυχημένη και την Τετάρτη (16/2) τρισευτυχισμένη έφερε στον κόσμο δύο μωρά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Alpha «Tlive».

Στη χώρα μας, υπάρχει όριο ηλικίας, μέχρι τα 52 έτη για να προχωρήσει μια γυναίκα σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Για τη ξεχωριστή ιατρική περίπτωση μίλησε στην εκπομπή, ο κ. Πάντος, ο οποίος βοήθησε την 56χρονη Ελληνίδα να φέρει στον κόσμο τα παιδιά της. «Αυτή τη στιγμή γίνεται όλο και πιο συχνά σε σχέση με το παρελθόν. Επειδή οι γυναίκες αφήνουν τη γονιμότητά τους για αργότερα, κατά κάποιο τρόπο αφήνονται στον χρόνο και γεννούν σε μεγαλύτερη ηλικία. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν μας έρχονται γυναίκες άνω των 40 και τελευταία άνω των 50 ετών. Μέχρι την ηλικία των 55 ετών ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος γι’ αυτές τις γυναίκες, αρκεί να μην έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα».

Ο γιατρός αναφέρθηκε στο ταξίδι που έκανε μαζί με την 56χρονη και άλλες 17 γυναίκες στο εξωτερικό για την εξωσωματική γονιμοποίηση. «Δυστυχώς ο νόμος στην Ελλάδα δεν έχει προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, με αποτέλεσμα όλες αυτές οι γυναίκες να πηγαίνουν στο εξωτερικό για την εξωσωματική γονιμοποίηση. Πήγαμε στην Αλβανία μαζί την 56χρονη και άλλες 17 γυναίκες, που την ίδια ημέρα έμειναν οι περισσότερες έγκυες. Μάλιστα την Παρασκευή γεννάει άλλη μία 56χρονη» συμπλήρωσε.