Να λύσουν το κουβάρι της υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια προσπαθούν οι Αρχές. Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν περίπου 15 άτομα για την υπόθεση. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για γιατρούς, δύο από νοσοκομείο της Πάτρας και τρεις από νοσοκομείο της Αθήνας όπου είχαν νοσηλευτεί τα παιδιά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα καταθέσουν και τρεις ιατροδικαστές, δύο από την Αθήνα και μία από την Πάτρα, οι οποίοι έκαναν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους των παιδιών.

Θάνατος Τζωρτζίνας

Τι ερευνούν οι Αρχές

Οι Αρχές ερευνούν αν υπήρχε γονιδιακό πρόβλημα στα παιδιά στο οποίο οφείλονται οι θάνατοί τους. Σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε η έρευνα θα πάρει άλλη τροπή.

Οι αστυνομικοί θα ελέγξουν ενδελεχώς την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Το 2019 έχασε τη ζωή του το 3,5 ετών παιδί της οικογένειας, το 2021 το 7 μηνών βρέφος και μόλις πριν από λίγες ημέρες το τρίτο παιδί της οικογένειας η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Μέσα στον Φεβρουάριου, το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, αναμένονται να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που έχουν ζητηθεί για την 9χρονη με τις αρχές να ευελπιστούν ότι θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Γιατί ανατέθηκε στο Ανθρωποκτονιών η έρευνα

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το πρωί της Παρασκευής (11/2) στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης Πάκος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας υπογράμμισε πως η υπόθεση ανατέθηκε στο Ανθρωποκτονιών διότι υπάρχουν κάποια κενά.

Καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης ζήτησε από όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στις εκτιμήσεις τους και να περιμένουν κάποιες εβδομάδες να διεκπεραιώσουν τη δουλειά τους οι συνάδελφοί του.